Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Magyarok kerültek bajba az osztrák hegyekben

2015.01.26. | Szerző: Bata Attila
Ezen a hétvégén több honfitársunk került bajba az osztrák hegyekben. Egy snowboardost a hegyimentők hoztak le késő este Zell am See mellett, két iskolás egymásnak ütközött a sípályán Gerlitzen terepén, egy magyar túrázó pedig eltűnt, őt még most is keresik Bad Kleinkirchheim mellett.
h i r d e t é s
Péntek délelőtt két magyar iskolás, egy 13 éves síelő és egy 16 éves snowboardos ütközött egymással a karintiai Gerlitzen Alpe síterepén. A helyi hírek szerint a 13 éves síelőt a baleset után lábszárcsonttöréssel vitte a helikopter a kórházba.

Vasárnap este egy 28 éves magyar snowboardost hoztak le a hegyimentők a salzburgi Schmittenhöhe síterepén. A hódeszkás pályán kívülre került, egy veszélyes hegyoldalban, ahonnan már nem tudott továbbmenni. A rendőröket barátja értesítette este kilenckor.

Szerencsére az eltűnt hódeszkás meg tudta adni a GPS adatait a rendőröknek és a hegyimentőknek, így a 11-fős mentőcsapat két órával később sikeresen lehozta őt.

Még mindig keresik azt a 37 éves magyar túrázót, aki vasárnap a Bad Kleinkirchheim melletti Moschelitzen megmászására indult. Mivel nem tért vissza, szállásadója értesítette a rendőrséget. A rendőrség és a hegyimentők hajnal egyig keresték a magyar túrázót. Ma reggel egy ötvenfős csapat folytatta a kutatást a lavinaveszélyes hegyoldalban. 
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »