Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Megérkezett a havazás a szlovén síterepekre

2023.02.26. Bata Attila

Hosszú idő után Szlovéniában is havazott. Ma reggelre kb. 15-30 cm friss hó terítette be a szlovén hegyeket. A havazásból a szomszédos Horvátországba is jutott, a cikk végén a Balkán többi országának hójelentéséből is mazsolázunk.
Rogla webkamera ma délben. Nem tökéletes a kiszállás az ülőliftől.
Rogla webkamera ma délben. Nem tökéletes a kiszállás az ülőliftől.
Szombat reggel az Alpok északi oldalán hullott 20-40 cm hó, azonban az időjárás vasárnap reggelre az Alpok déli oldalára is havazást szállított, így ebből jobbára azok a területek részesültek, amelyet kimaradtak a havazás első hullámából.

Vasárnap már havazott a dél-ausztriai síterepeken is pl. Nassfeld, valamint az olasz és a szlovén hegyekben is.
Kranjska Gora, 10 cm friss hó
Kranjska Gora, 10 cm friss hó
Síelni nem lehet a legmagasabban fekvő szlovén meteorológiai állomásnál (Kredarica, 2513 m), itt 24 cm hullott 12 óra alatt és már 250 cm vastag a hó. A Júliai-Alpokban maradva, a síterepeket nézve Bovec-Kanin ma reggel ugyan nem küldött adatot, de itt 130-140 cm vastag lehet fenn a hó. Vogelen ma 105 centimétert mértek.

A videóban is látható Pohorje-hegység mérőállomásán (Trije Krajli, 1230 m) 18 cm hó hullott, így már 51 cm vastag a hó.
Maribor-Pohorje síterepe a ma reggeli havazás után
A havazásból Horvátországba is jutott, a Zavizánon már 68 cm vastag a hó. A képen látható Plitvicei-tavak környéke pedig igazi téli képét mutatja 35 cm hóval.
Plitvicei-tavak
Plitvicei-tavak
A Balkán további síterepei, ahol meteorológiai állomás is működik, az alábbi adatokat küldték a természetes hó vastagságáról: Žabljak 48 cm, Kolašin 10 cm (mindkettő Montenegró), Kopaonik 51 cm (Szerbia) és Bjelasnica (Bosznia) 129 cm.
KOMMENTEK

Szállástippek
Hotel Bolfenk csillagcsillagcsillagcsillag
A Hotel Bolfenk szállodai szobákat kínál többféle méretben a maribori kiskabinos lifttől 300-500 méterre. A központi épületben medence és szaunavilág található, valamint az éttermében lehetőség van reggelis/félpanziós ellátásra is.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Arena csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
A négycsillagos Hotel Arena közvetlenül a maribori sípályák lábánál található, a kétüléses lift völgyállomásnál. Szolgáltatásai: étterem, bár, pezsgőfürdő, szaunák, fitneszterem, relaxációs terem, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Hotel Habakuk csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
A 2022/23-as síszezonra teljesen megújult luxushotel Maribor-Pohorje völgyállomásától 100 méterre. Szolgáltatásai: hatalmas wellness részleg medencékkel, szaunavilág, fitneszterem, étterem.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.