Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Megkezdődött a szezon Szlovákiában is

2013.11.29. Bata Attila

A szokásos időben, az ilyenkor szokásos hóviszonyok között, mondhatni menetrendszerűen kezdődik az idei síszezon az északi szomszédunknál. A hét elején ugyan hullott egy kevés hó is, de természetes hóból keveset találunk a pályákon, egyelőre még a hóágyúké a főszerep.
Ha az utolsó napokban is, de még novemberben megkezdődik az idei szlovák szezon. Szokás szerint a Rohács vagy Csorba-tó kérdés az idén úgy tűnik Csorba-tó (Štrbské Pleso) elsőségével végződik, hiszen itt már péntektől lehet síelni.

Csorba-tó, az első megnyíló szlovák pálya a hét eleji állapotban
Csorba-tó, az első megnyíló szlovák pálya a hét eleji állapotban
Hétfő óta dolgoznak a hóágyúk, de egyelőre az Interski rész lesz síelhető. Rohács (Roháče Spálená) esetében csak az biztos, hogy szombaton nyitnak, bár az alábbi képen biztatóan néz ki a pálya.

Rohács webkamera tegnap reggel
Rohács webkamera tegnap reggel
Donovalyban a 4-es számú pálya lesz síelhető a Zahradiste oldalon a négyüléses lift és az erdőhatár között. A négyszemélyes liften kívül a parkolóba visszajutást segítő korongos és a mellette lévő pálya is üzemelni fog.

Donovaly hét elején: készül a pálya szombatra
Donovaly hét elején: készül a pálya szombatra
Chopokon az északi oldalon a Biela Pút négyszemélyes felvonója melletti pálya lesz egyelőre síelhető. Itt jó sok pályán hóágyúznak egyszerre jó sok hóágyúval, így újabb nyitásokra előbb-utóbb sor kerül majd.

A kicsit messzebb található síterepek közül megnyitja kapuit Vratna és Velka Raca. Természetesen itt is csak egy-egy pálya üzemel majd. A hét elejei havazás egyik legnagyobb nyertese a lengyel határ melletti Zdiar, akik sajtóhírek szerint tervezték a hétvégi nyitást, de a készülődésnek nyomát sem láttuk sem a webkamerákon, sem a honlapjukon.

Ha hó nem is esett túl sok, legalább a hideg megjött. A hóágyúzás több síterepen is megkezdődött az elmúlt napokban, Mlynky-ben (Szlovák Paradicsom) még a helyi lányokat is kicsábították az első műpelyhekhez.

KOMMENTEK

Szállástippek
Záhradky apartmanok
Egyszerűen berendezett apartmanok a Chopok északi oldalán, a Záhradky állomásnál találhatóak, karnyújtásnyira az innen induló 2db hatüléses lifttől: A házban 3db 2-9 fős "retró" apartman található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Chalets Four Leaf
Újonnan épült 2 db házikó Chopok északon, közvetlenül az új 14-es kék pálya mellett! Egyszerűen berendezett szobák LCD TV-vel és saját fürdőszobával. Bérelhető szobánként, szintenként, vagy az egész ház is egyben, max 14 fő részére!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Stupka csillagcsillagcsillag
3 csillagos szálloda az Alacsony Tátrában, Tále síközpontban wellness részleggel (medence, szauna, jacuzzi). Reggelis ellátás igényelhető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.