Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Megkezdődött a szezon Szlovákiában is

2013.11.29. Bata Attila

A szokásos időben, az ilyenkor szokásos hóviszonyok között, mondhatni menetrendszerűen kezdődik az idei síszezon az északi szomszédunknál. A hét elején ugyan hullott egy kevés hó is, de természetes hóból keveset találunk a pályákon, egyelőre még a hóágyúké a főszerep.
Ha az utolsó napokban is, de még novemberben megkezdődik az idei szlovák szezon. Szokás szerint a Rohács vagy Csorba-tó kérdés az idén úgy tűnik Csorba-tó (Štrbské Pleso) elsőségével végződik, hiszen itt már péntektől lehet síelni.

Csorba-tó, az első megnyíló szlovák pálya a hét eleji állapotban
Csorba-tó, az első megnyíló szlovák pálya a hét eleji állapotban
Hétfő óta dolgoznak a hóágyúk, de egyelőre az Interski rész lesz síelhető. Rohács (Roháče Spálená) esetében csak az biztos, hogy szombaton nyitnak, bár az alábbi képen biztatóan néz ki a pálya.

Rohács webkamera tegnap reggel
Rohács webkamera tegnap reggel
Donovalyban a 4-es számú pálya lesz síelhető a Zahradiste oldalon a négyüléses lift és az erdőhatár között. A négyszemélyes liften kívül a parkolóba visszajutást segítő korongos és a mellette lévő pálya is üzemelni fog.

Donovaly hét elején: készül a pálya szombatra
Donovaly hét elején: készül a pálya szombatra
Chopokon az északi oldalon a Biela Pút négyszemélyes felvonója melletti pálya lesz egyelőre síelhető. Itt jó sok pályán hóágyúznak egyszerre jó sok hóágyúval, így újabb nyitásokra előbb-utóbb sor kerül majd.

A kicsit messzebb található síterepek közül megnyitja kapuit Vratna és Velka Raca. Természetesen itt is csak egy-egy pálya üzemel majd. A hét elejei havazás egyik legnagyobb nyertese a lengyel határ melletti Zdiar, akik sajtóhírek szerint tervezték a hétvégi nyitást, de a készülődésnek nyomát sem láttuk sem a webkamerákon, sem a honlapjukon.

Ha hó nem is esett túl sok, legalább a hideg megjött. A hóágyúzás több síterepen is megkezdődött az elmúlt napokban, Mlynky-ben (Szlovák Paradicsom) még a helyi lányokat is kicsábították az első műpelyhekhez.

KOMMENTEK

Szállástippek
Hotel Golf
Csendes, nyugodt környezetben fekvő szálloda a Stupka szálloda közelében, kilátással a golfpályára, wellness használattal, Tále síközponttól 3 km-re, Chopok déli oldalától 6 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Chata 1012
A Chata 1012 házikó a Demänovská völgyben, gyönyörű természeti környezetben, 6 km-re található a Chopok-Jasná síterep északi oldalától. Élelmiszerbolt kb. 700 m, buszmegálló kb. 300 m, étterem kb. 400 m.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Grandhotel Jasna csillagcsillagcsillagcsillag
Chopok észak egyik "legleg" szállodája közvetlenül a sípályák mellett, 50 méterre a kabinos lift állomásától! 1-4 fős szobák standard és deluxe felszereltséggel. Wellness: medence, szaunák, gőzfürdő, kültéri melegvizes jacuzzik!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.