Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Mölltal: pénteken indul a szezon a gleccseren!

2020.09.30. Bata Attila

Október 2-től Karintia egyetlen gleccser síterepe ismét fogadja a téli sportok szerelmeseit. A nyári szünet után megkezdődik az őszi síelés, amely a tervek szerint jövő év májusáig kitarthat.
Ritka mostanában a napos idő, de a hóágyúk mennek....
Ritka mostanában a napos idő, de a hóágyúk mennek....
Már javában dolgoznak az üzemeltetők és a hóágyúk, hogy a pénteki nyitásra két pályát (Schareck 2 és Schareck 3) előkészítsenek. Ez azt jelenti, hogy az első hétvégén 2716 és 3122 méteres magasság között lehet az első íveket húzni a gleccseren. A hóágyúzás a hétvégén is folytatódik, tervek szerint hamarosan megnyitják a Schareck 1 pályát is.

A síterep vezetősége bizakodó az idei szezont tekintve, elsősorban a hóhelyzet miatt. A múlt heti havazás kb. 30 centiméter friss havat hozott a gleccserre, és már a hóágyúkat is be tudták üzemelni. A héten elég változó az időjárás, de újabb havazások segítik a pályamunkások erőfeszítéseit.
A 2-es és 3-as pálya nyílik pénteken, utána az 1-es és a 9-es.
A 2-es és 3-as pálya nyílik pénteken, utána az 1-es és a 9-es.
A legrosszabb esetben is van vészterv. A síterep a tavalyi hómennyiség dupláját tárolta el az idei szezonra, tehát egy hóínséges időszak esetén még lehet bízni a hódepók kapacitásában.

A kilences pálya hóágyúzása az Eissee vendéglő (2800 m) és a kabinos alsó állomása (2241 m) között már megkezdődött, amint lehet, ezt is megnyitják.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Alpenblick Panzió
Hangulatos, kényelmes, családbarát panzió és apartmanház a gleccser sífelvonójától csupán 7 km-re, Flattach városkában. Az ingyenes síbusz megállója a háztól 70 méterre áll meg.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Alpenhotel Badmeister csillagcsillagcsillag
Az Alpenhotel Badmesister a mölltali síterephez legközelebbi szálloda. Kellemes környezetben, nagy parkkal, félpanziós ellátással és számos wellness szolgáltatással (panorámaszauna, finn szauna, gőzfürdő, relax szoba) várja vendégeit!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Kärntnerhof csillagcsillagcsillag
Mallnitz központjában helyezkedik el a 3 csillagos Hotel Kärntnerhof, melynek felújított 2-4 ágyas hotelszobái és 2-10 személyes apartmanjai kényelmes szálláshelyet kínálnak. Ingyenes szauna és infrakabin használat!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.