Menü ≡

Mölltal: pénteken indul a szezon a gleccseren!

2020.09.30. | Szerző: Bata Attila
Október 2-től Karintia egyetlen gleccser síterepe ismét fogadja a téli sportok szerelmeseit. A nyári szünet után megkezdődik az őszi síelés, amely a tervek szerint jövő év májusáig kitarthat.
h i r d e t é s
Már javában dolgoznak az üzemeltetők és a hóágyúk, hogy a pénteki nyitásra két pályát (Schareck 2 és Schareck 3) előkészítsenek. Ez azt jelenti, hogy az első hétvégén 2716 és 3122 méteres magasság között lehet az első íveket húzni a gleccseren. A hóágyúzás a hétvégén is folytatódik, tervek szerint hamarosan megnyitják a Schareck 1 pályát is.

A síterep vezetősége bizakodó az idei szezont tekintve, elsősorban a hóhelyzet miatt. A múlt heti havazás kb. 30 centiméter friss havat hozott a gleccserre, és már a hóágyúkat is be tudták üzemelni. A héten elég változó az időjárás, de újabb havazások segítik a pályamunkások erőfeszítéseit.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
A legrosszabb esetben is van vészterv. A síterep a tavalyi hómennyiség dupláját tárolta el az idei szezonra, tehát egy hóínséges időszak esetén még lehet bízni a hódepók kapacitásában.

A kilences pálya hóágyúzása az Eissee vendéglő (2800 m) és a kabinos alsó állomása (2241 m) között már megkezdődött, amint lehet, ezt is megnyitják.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »