Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Négy méter vastag a hó a szlovén-olasz határon

2021.01.04. Bata Attila

Az elmúlt két napban kb. 60-80 cm friss hó hullott 1500 méter felett a szlovéniai Júliai-Alpokban, közel az olasz határhoz. A közvetlenül a két ország határán található Bovec-Kanin síterepén tegnap már meghaladta a négy métert a hóréteg vastagsága.
Kredarica webkamera tegnap reggel: 385 cm
Kredarica webkamera tegnap reggel: 385 cm
A szokásos frázissal élve, az időszakhoz képest az átlagnál jóval több a hó a szlovén hegyekben. Vagyis, január elején ritkán adatik meg ilyen szép mennyiségű jó, amelyhez az is kellett, hogy a mediterrán ciklonok több alkalommal is komoly mennyiséget szállítottak. A hóvadászok érdeklődve figyelik a szezont, hiszen nem kizárt, hogy néhány mérőállomáson rekordok is dőlhetnek majd, de a legvastagabb havat általában kora tavasszal mérik.
Szlovén hóhelyzet tegnap
Szlovén hóhelyzet tegnap
Vasárnap reggel már 407 centiméteren állt a mérő Bovec-Kanin (2262 m) mérőállomásán, igaz ma reggelre ebből még maradt 398 cm. Nem változott azonban a hóvastagság Kredarica (2514 m), illetve Vogel (1500 m) állomásokon. Ezeken a helyeken 385, illetve 260 cm havat mértek. Vogelen síelni is lehet, mától ismét kinyitott a síterep.
Vogel
Vogel
Érdekesség, hogy az olasz-szlovén-osztrák hármashatár közelében található, "csak" 864 méter magasan épült Rateče üdülőfaluban (lenti képek a környékén készültek) ma 120 cm vastagon állt a hó.
Szlovéniában a kormány január 1-től ismét engedélyezte a síterepek üzemelését. Negatív teszt bemutatásával lehet jelenleg síelni. A síterepek folyamatosan nyitnak ki, több pálya a nagy havazás és a viharos időjárás következményei miatt nem azonnal nyílt meg.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Hotel Bohinj
Bohinj legújabb, modern és alpesi építészet egyvelegét adó szállodája 2021-ben megnyitotta kapuit, pár lépésre a Bohinji-tótól, 5 kilométerre a Bohinj-Vogel nagyikabonos liftjének alsó állomásától. Wellness: fűtött kint medence, szaunák, panorámás pihenő, sókamra, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Bohinj ECO Hotel csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Szlovénia egyik legszínvonalasabb és legenergiatakarékosabb szállodája Bohinjska Bistrica üdülőtelepülésen, Vogel síterepétől 11 km-re. A szálloda vendégei ingyenesen használhatják a hozzá tartozó aquaparkot!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓK (4)
Hotel Jezero csillagcsillagcsillagcsillag
Négycsillagos szálloda a Bohinji-tó partjánál, 5 km-re Bohinj Vogel sípályáitól, ahová a ház elől induló síbusszal is el lehet jutni. Szolgáltatásai: fűtött medence, szauna fitneszterem, félpanziós ellátás korlátlan esti italfogyasztással.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.