Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szlovénia: ismét engedélyezték a síelést, negatív teszttel

2021.01.01. Bata Attila

Több országban is hetente változnak a dolgok mostanában. Szlovéniában nagyon kell követnie a fejleményeket annak, aki síelni szeretne. A karácsonykor bevezetett zárás után január 1-től ismét kinyithatnak a szlovén síterepek, igaz csak negatív teszt eredmény bemutatásával lehet használni a lifteket.
Golte: mától nyitva
Golte: mától nyitva
Továbbra is szigorú intézkedésekkel próbál harcolni a szlovén kormány a koronavírus ellen. Korábban a síelést csak a lakhelyelhagyási tilalom betartása mellett engedélyezték, vagyis mindenki csak a saját önkormányzatának határain belül síelhetett. December 23. óta már úgysem, akkor eléggé váratlan bejelentéssel leállították a sílifteket az egész országban.

Mától ismét lehet síelni Szlovéniában, bár a feltételek nem igazán egyszerűek. Aki síelni szeretne, annak 24 óránál nem régebbi negatív igazolást kell bemutatnia. Azt is hozzátették, hogy ezt egy helyi (szlovén) tesztállomáson kell igazoltatni. A síterepek egy részén már felépítettek tesztállomásokat a liftek közelében, a kormány ígérete szerint jövő héttől az összes síterepen működésbe lépnek a tesztállomások.

A kötelező negatív teszt nem vonatkozik a 12 év alatti gyerekekre, akik szülői felügyelettel síelhetnek. A lakhelyelhagyási tilalom továbbra is érvényben marad, azonban síelés esetén kivételt lehet tenni.
KOMMENTEK
Sansovino | 2021.01.01. 15:47
Ez a szerencsétlen vírus meg kínjában mutálódik, mert azt sem tudja melyik síterepet szemelje ki magyának. Idióta politikusok. Toppon vannak. Szégyen ami hülyeséget benyalunk. ☺
Garajc | 2021.01.02. 04:54
Egyébként meg az egész Balkán nagyobb síterepei lendületben vannak. Bosznia (Jahorina), Szerbia (Kopaonik), Montenegro (Kolašin), Bulgária (Bansko, Borovec, Pamporovo) nyitva. Bár gyanítom csak a helyiek számára, de ők a képeket látva nem fogják vissza magukat, szép számban vannak a pályákon.
sirgesa | 2021.01.10. 12:52
Nem vagyok vírusszakértő, de több helyen is azt olvastam, hogy a vírus leküzdésére az erős immunrendszer az egyetlen megldás. Na most akkor logikázzunk...kinek erős az immunrendszere? Aki mozog, sportol, nem a szobában kuksol a gép előtt. A síelés a szabad levegőn a természetben szerintem - de talán nem csak szerintem - az egyik legjobb immunerősítő így télvíz idején. És ezt csak az nem tudja, akinek kötelessége lenne tudni, és az idióta átgondolatlan korlátozó rendeleteket hozza? Persze, kerüljük a tömeges rendezvényeket, tartsunk távolságot, viseljünk védőmaszkot, ez ok...de a sípélyán csúszva mindezek okafogyott dolgok. A felvonó az egyetlen, ahol közel kerülhetnek egymáshoz az emberek, de ésszerű, meggondolt intézkedésekkel, pl. családok menjenek együtt a felvonón, ne legyen tele pl. a dobozos, a négyes ülősre ha nem együtt vannak, csak 2 ember ülhessen stb. simán megoldható lenne ez a probléma is. Csak hát gondolkodni kéne, és manapság az úgy látszik nem divat.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.