Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Átadták a világ leghosszabb gyalogos függőhídját

2017.05.08. Bata Attila

Közel öt év tervezés és építkezés után elkészült és vasárnap átadták a világ leghosszabb gyalogos függőhídját a németországi Harz-hegységben. Az üzemeltetők szerint, a 458 méter hosszú híd az oroszországi Szocsiban épült hasonló építésű hídtól vette el a világrekordot.
A Rappbode-völgyzárógát a Harz-hegység legnagyobb és Németország legmagasabb gátja. A gát része a hegység egész területére kiterjedő egységes árvízvédelmi rendszernek. Emellett igazi turisztikai látványosság, például egy drótköteles átcsúszó-pálya (zipline) is várja az adrenalin függőket. Tegnap óta újabb elemmel bővült a környék látványossága, a vízfelszín felett körülbelül 100 méter magasságban megépített gyalogos függőhíddal.

A híd végeit a két hegy oldalaiban található sziklákba építették bele. Ez a világrekordnak számító 458 méteres rész, a kiegészítő építményekkel együtt 483 méter az építmény teljes hossza. A tervezés és az engedélyek beszerzése jóval tovább tartott, mint az építkezés, az osztrák kivitelező 10 hónap alatt építette meg a hidat.

A híd fizetős. Aki át szeretne menni a 120 centiméter széles hídon, előre kell jegyet vennie. A híd mellett látogatói centrum is épült, itt minden fajta jegy kapható. A felnőttjegy 6 euróba, a gyermek 4 euróba, a csoportos jegy (20 fő felett) 5 euróba került. Hateurós jegyeket automatákban is lehet venni. A látogatói centrum csak este hatig tart nyitva nyáron, de a jeggyel fél 10-ig a hídra lehet lépni, amelyet este 10-kor zárnak le. A hídon egyidőben 210 látogató tartózkodhat.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.