Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Obertauern egy részén betiltották a hóágyúzást

2014.12.04. Bata Attila

Újabb kellemetlen hír ebben az amúgy is hómentes időszakban. Az utóbbi napokban kiderült, hogy az obertauerni síterep egyik részén a megengedett vízmennyiségnek a többszörösét szivattyúzták ki a hegyi tóból. A hatóság ideiglenesen betiltotta a hóágyúzást, egyszerűen leplombálta a hóágyúkat.
Ez a szezon eddig sem indult tökéletesen az amúgy meglehetősen hóbiztosnak számító salzburgi síterepen. Általában Obertauernben november végén már fehérek a hegyek, elkezdődik a szezon és jobbára nincs gond a hóval. Az idei szezon eddig nem így alakul, túl enyhe az idő a hegyekben, a múlt heti nyitásra nem tudták behavazni a pályákat. A szezonnyitón síelni nem lehetett, de a bulit megtartották.

2014.11.25., webkamera, Obertauern 2000 méter felett
2014.11.25., webkamera, Obertauern 2000 méter felett
A héten újabb csapás érte a síterepet. Egy rutinellenőrzés során kiderült, hogy a Hundskogel lift közelében lévő hóágyúk üzemeltetésére jóval több vizet használtak a megengedettnél. A közeli tóból háromszor annyi vizet vettek ki, amennyit a hatóság engedélyezett. A kvótát még 2002-ben állapították meg, de ahogy az üzemeltető elismerte az utóbbi időkben egyre több vizet voltak kénytelenek felhasználni a mesterséges havazáshoz.

A hatóság a hóágyúkat leplombálta, a hóágyúzást ezen a részen megtiltotta. A lifttársaság további büntetésként még pénzbírságra is számíthat. A tóba vízmérőt szereltek, hogy folyamatosan ellenőrizzék a vízszintet.

2014.11.25., Obertauern, webkamera
2014.11.25., Obertauern, webkamera
Egy másik salzburgi síterepen,
Saalbach-Hinterglemmen sincs elég hó, de a hétvégi Snow Mobil rendezvényt mégis meg tudják tartani. Ez annak köszönhető, hogy még idén februárban depókban halmozták fel a havat, amely átvészelte a nyarat, és most ezen rendezik majd a motoros szánok versenyét.

A tiroli Hochfilzenben december 11-én rendeznének biatlon világkupa versenyt. Mivel hó itt sincs, a tervek szerint a Grossglockner környékéről hoznának havat, ha mégsem, akkor az előbb említett saalbachi verseny havát lesznek ők is kénytelenek hasznosítani.
KOMMENTEK

Szállástippek
Fischer Ferienhaus
Családi apartmanház Obertauern és Grosseck síterepek között, Twengben. A pályák akár saját autóval, akár a sí kártyával ingyenesen használható síbusszal (90 m) is elérhetők. Igényesen bútorozott apartmanok, összesen 24 vendégággyal.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Neuwirt Mauterndorf csillagcsillagcsillag
Tradicionális szálloda Mauterndorf központjában, a Sírégióban, Grosseck, Fanningberg, Katschberg és Obertauern síterepek közelében. Szolgáltatások: síbusz, étterem, wellness, wifi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hammerwirt Forellenhof csillagcsillagcsillag
3 csillagos hotel igényes szobákkal Obertauern közelében, ahová ingyenes síbusz indul a ház elől. Szolgáltatások: wellness részleg, félpanziós ellátás, játszószoba, wifi, sítároló, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.