Menü ≡

Obertauern, Ischgl és Montafon mától nyitva!

2015.11.26. | Szerző: Bata Attila
Három nagyszerű osztrák síterep kezdi meg az idei szezont csütörtökön. Három különböző osztrák tartomány síterepe időzítette mára a nyitást. Obertauern (S) csütörtökön kedvezményes síeléssel nyit, Ischgl (T) már az első napon rengeteg pályával, míg Montafon (V) az első vorarlbergi síterep, amely kinyit az idén.
h i r d e t é s

Obertauern

A salzburgi síterep ragaszkodik a korábbi szezonok megszokott forgatókönyvéhez. Már csütörtökön kinyitnak, csökkentett árakkal, majd napról-napra egyre több liftet és pályát nyitnak meg. Az első nap már ezek a liftek üzemelnek: Grünwaldkopfbahn, Zehnerkarbahn, Kirchbühellift, Gamsleitenbahn 1, Panoramabahn, Hochalmbahn, Kringsalmbahn, Seekarspitzbahn, Schaidbergbahn, Achenrainbahn és az Übungslift.

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Péntektől újabb lifteket helyeznek üzembe: Schönalmbahn, Angerbahn, Edelweissbahn, Plattenkarbahn, Sonnenlift 1, Kehrkopfbahn, Monto Flu, és a Zentralbahn (csak kiszolgáló lift). Péntektől már az összes lift működik, ahhoz megsíeljük a Tauern kört (Tauernrunde). Péntek este a berlini Culcha Candela ad koncertet a síterepen.

Ischgl

A tiroli síterep nem véletlenül tartozik a legjobb osztrák síterepek közé, jelen állás szerint, már a nyitás első napján 30 lift és 85 (!) kilométernyi előkészített pálya várja a síelőket. A megnyitott kilométerek száma (összesen 238 kilométernyi pálya található a síterepen) szép lassan emelkedni fog. Azt se felejtsük el, hogy a kaliforniai strandok szörföseinek kultikus zenekara, a Beach Boys szombat este hivatalosan is megnyitja a helyi szezont.

Ischgl tegnap

Silvretta Montafon

A legtávolabbi osztrák tartományban is ma megkezdődik a síelés. Montafon egyelőre három lifttel indul csütörtökön, majd szombattól újabb liftet állítanak forgalomba. Szombattól már más vorarlbergi síterepek megkezdik a szezont az előző hétvége havazásának és a hóágyúknak köszönhetően.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »