Menü ≡

Olaszország: május 22-től kinyithatnak a síterepek

2021.05.18. | Szerző: Bata Attila
A hétfői döntés értelmében szombattól ismét lehet síelni Olaszországban, bár ez május közepén csak néhány síterepet érint igazából. A nyári szezon szempontjából azonban bíztató, hogy ismét járhatnak az ülőliftek.
h i r d e t é s
Olaszországban a szezon elején még lehetett a gleccsereken síelni, azonban október 25. óta csak a versenyzők használhatták az olasz pályákat. A nagyközönség számára az összes olasz síterep zárva tartott, sőt az olaszok a közeli Svájcba sem igazán mehettek síelni, hiszen a hazai rendelkezések jelentősen megnehezítették a külföldi síelést.

Utólag számolva, egészen szomorú szám jön ki, 209 napon át szünetelt a síelés Olaszországban, és ez a szám valószínűleg még magasabb is lehet.

A szóba jöhető síterepek közül a Presena-gleccser jelenleg csak sportolókat fogad, itt pont a mostani hétvégére (május 23.) tervezik az utolsó napot.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Két síterep szokott megbízhatóan üzemelni nyaranta, ők már későbbre jelentették be a nyitást. Stelvio május 29-én, Cervinia pedig június 12-én tervezi az első napot.

Val Senales (Schnalstal) már évek óta kihagyja a nyarat és csak szeptemberben nyitnak. Most is csak szeptember 17-től terveznek kinyitni.

Az MTI híre szerint június elsejétől a vendéglátás nemcsak a teraszokon, hanem zárt térben is újraindulhat, de első lépésben csak este hat óráig. Június közepétől engedélyezett lesz az esküvők, keresztelők és más családi tömegrendezvények megtartása is. Feltételnek számít viszont, hogy a résztvevők legalább egy oltást igazoljanak.

Hétfőn megnyitották a turisták előtt az olaszországi határokat. A legnagyobb olasz légikikötőként ismert Leonardo da Vinci, más nevén Fiumicino római repülőtéren egy nap alatt 220 járat szállt le a néhány héttel ezelőtti húszhoz képest. Igaz, az új típusú koronavírus járványa előtti időszakban napi több ezer járattal számoltak.

Az Európai Unió tagállamaiból, az Egyesült Királyságból és Izraelből érkezők esetében eltörölték a karantén-kötelezettséget, amennyiben a belépő turista felmutatja az érkezés előtti 48 órában végzett negatív teszteredményt.
2021.05.18. 15:46:16 Garajc
Hó még van bőven és 2500 méter felett nem fog olvadni az elkövetkező egy hétben az is biztos. Sőt folyamatos további havazások várhatóak 2500 méter felett. A gleccserpályák biztos jók lesznek még a következő hetekben!
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »