Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Újabb nyitások! Beindul az élet az osztrák terepeken

Planai, Turrach, Kitzbühel és a gleccserek már nyitva

2012.11.02. Bata Attila

Újabb nyitások! Beindul az élet az osztrák terepeken Igazából a korábbi évek forgatókönyve ismétlődik. Ugyanazok a síterepek, a szokásos hegyoldalak, a szokásosnál korábban nyitnak ki idén is. Planai, Turracher Höhe, és Kitzbühel egy-két pályával már kinyitott, egyre több pálya nyílik a gleccsereken, és más síterepek is készülnek egy esetleges nyitásra.

Planai, Turrach, és Kitzbühel

Ahogy már írtuk, kedden első, nem gleccser síterepként a stájer Planai (Schladming) nyitott ki elsőként. A 35 cm vastagra ratrakolt pályák mellett már több lift, illetve hütte is üzemel. A síterep 36 pályájából egyelőre 6 üzemel.

Egy nappal később, szerdán nyitott ki a stájer-karintiai határon található Turracher Höhe. Ez is teljesen szokásos az előző évek tapasztalatai alapján. Ha a tervek bejönnek, és csak 2013. május 1-én kell bezárniuk, akkor összejöhet a 183 napos szezon az idén is. Szokás szerint a Wildkopflift húzólift melletti pályákat nyitották meg először, de csütörtöktől már a Zirbenwaldbahn is üzemelt. Külön napijegyet lehet venni a Wildkopf liftre 8 euróért, vagy a két liftre együtt 17 euróért.

Csütörtöktől, legalább a mostani hétvégéig, Kitzbühel is belépett a nyitva tartó terepek közé. Itt a Panoramabahn és egy ülőlift jár a Resterhöhe oldalon. Ha valaki erre tévedne, akkor esélye van rá, hogy találkozhat az itt edzőtáborozó osztrák női válogatottal.

Egyre több pálya a gleccseren

Újabb pályák nyílnak meg a gleccsereken is. Kaprun, Sölden és Stubai is újabb pályákat és lifteket állított üzembe, így megnőtt a síelhető felületek száma. Kaprunban már az Alpincenterig lehet síelni. Söldenben csütörtöktől újabb hat lift közlekedik, így már összesen 16 lift jár a síterepen. A hét elejei 40 cm friss hó után már 85 cm vastag a hó a pályákon. Közben Stubai megnyitotta a 4-es és 4a jelű pályákat, így a Fernau lift középállomásáig lehet lesíelni.

Nyitás előtt

Újabb osztrák terepek is nyithatnak hamarosan. A Ski amadé két terepe, Hauser Kaibling és Reiteralm is közel áll a nyitáshoz, az előbbi terepen a német női válogatott edz Maria Höfl-Riesch vezetésével.

Hó már van, nyitás később

Hochkaron 30 cm hó borítja a hegyet. Heinz Huber, a síterep vezetője szerint, elég kockázatos lenne most még kinyitni, egy várható melegebb periódus után jó esetben 10 cm maradna ebből a hóból. Itt inkább november végi nyitásban gondolkoznak.

Semmering-Hirschenkogel síterepén is mennek a hóágyúk, de még nincs kitűzött dátum a nyitásra. A síterep szóvivője szerint már készítik a pályákat, és ha kedvezően alakulnak a dolgok, akkor hét nap alatt az egész terepet be tudják havazni egy esetleges nyitáshoz.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.