Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szombat: újabb fekete nap az osztrák pályákon

2009.01.10. Bata Attila

Szombat: újabb fekete nap az osztrák pályákon Sajnos, továbbra is folytatódnak a halálos és a súlyos sérülésekkel járó balesetek a környező sípályákon. Az idei szezonban rendkívül sok baleset történt, ez alól a szombati nap sem kivétel Ausztriában. Egy tizenhárom éves szlovén fiú életét vesztette Bad Kleinkirchheim síterepének egyik pályáján.
Két szlovén jó barát, mindketten tizenhárom évesek, együtt síeltek a karintiai Bad Kleinkirchheim síterepén. A baleset a Strohsack pályán következett be, amikor a két barát ütközött egymással. A baleset az egyik fiú életébe került, aki nyaktörést szenvedett. Barátját súlyos sérülésekkel szállították a klagenfurti kórházba. Egyik fiatal sem viselt bukósisakot a baleset időpontjában.

A határhoz közeli Alsó-Ausztria síterepeiről 14 balesetet jelentettek néhány óra leforgása alatt. Hochkarra egy órán belül kétszer kellett kivonulnia a mentőhelikopternek. Először egy negyven éves síelő szenvedett lábtörést, majd egy 14 éves fiatal esett egy nagyot a Funparkban és szenvedett fejsérülést, annak ellenére, hogy volt rajta bukósisak.

A felső-ausztriai St. Gilgen környékén egy 47 éves, német, sítúrázó hölgy szenvedett halálos balesetet, amikor 100 méter mélyen zuhant le egy szikláról.

Nassfelden egy 22 éves szlovén fiatalember bukott a pályán. A saját hibájából bekövetkezett baleset eredménye lábtörés lett, a mentők helikopterrel szállították kórházba. Nassfelden az előző napokban több kisebb-nagyobb baleset történt, volt dolguk bőven a mentősöknek. Számos komoly sérülésről érkezett hír, a sérültek között román, osztrák, német, szlovén és horvát állampolgárokat találunk, magyar érdekeltségű balesetről nem kaptunk hírt.

Fura baleset történt a vorarlbergi Montafon (Silvretta Nova) síterepén. Egy 19 éves fiú egy víztározóba zuhant. A német fiatalember 15 méter magasságból esett bele a tározóba. Szerencsére voltak szemtanúi a balesetnek, akik segítettek kihúzni a fiút a jeges vízből. A kaland fej és mellkasi sérülésekkel végződött.
KOMMENTEK

Szállástippek
AKCIÓ
Chalet Kammleitn
Tradicionális alpesi panzió Karintiában, a nassfeldi sítereptől 4 km-re. 2, 3 és 4 ágyas szobák félpanziós ellátással, szaunázási lehetőséggel.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Falkensteiner Hotel Carinzia csillagcsillagcsillagcsillag
Az exkluzív pályaszállás Nassfelden, a Millennium Express felvonó mellett fekszik. 2.400 m2-es Acquapura SPA wellness részlege, kulináris finomságai kiemelkedően komfortossá teszik pihenésünket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Tolnaricum apartmanok
A Tolnaricum Apartmanok a Nassfeld Síközpont vonzáskörzetében (18 km a Millennium Express Sífelvonó) Köstendorfban találhatók, 10 km-re Hermagortól, napos és csendes környezetben, kilátással a hegyekre és a Pressegger tóra.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.