Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

A hétvégén nyit Pitztal, sok újdonsággal

2008.09.12. Stánicz Balázs

A szeptember 13-án nyitó Pitztal gleccser megannyi újdonsággal várja a síelőket, köztük is minden bizonnyal a legnagyobb fejlesztés a hőmérséklettől független hókészítő, amivel egy álom válik valósággá a tiroli gleccseren.
Pitztal | Fotó: TibiF
Pitztal | Fotó: TibiF
Hóágyúzás 30 fokon? Igen, az izraeli IDE Snowmakerrel ez is lehetséges. Az európai síközpontok közül elsőként -Zermatt mellett- vállalkozott arra a tiroli gleccsersíterep, hogy a már meglévő hóágyúk armadáját ezzel a speciális hókészítővel erősítse. A beruházás közel 1,5 millió euróba került, de minden bizonnyal gyorsan megtérül. Az üzemeltetők elsősorban azt várják, hogy a hőmérséklettől független hógyártással már a kora ősszel optimális hó-, és pályaviszonyokat tudjanak nyújtani az ide érkező vendégek részére. Fontos szempont volt továbbá, hogy az európai és tengerentúli edzőcsapatoknak megfelelő körülményeket teremtsenek, így a versenyzők már igen korán elkezdhetik a téli szezonra és versenyekre való felkészülést.

A Pitztalhoz tartozó Rifflsee síparadicsom is szolgál újdonsággal; egy új étteremmel bővül a gasztronómiai kínálata. A 2300 méteres magasságban felépülő 130 férőhelyes étterem, melyhez külső terasz is tartozik egyedi lesz a maga nevében. Ugyanis az étterem a működéséhez szükséges elektromos áramot a Nap-, és a föld hőjének energiájából nyeri. Az egész Alpokban ez az első „zöld hütte”, ami így teljesen környezetbarát módon üzemel, a környezetet nem szennyezve. Reméljük a közeljövőben több hasonló kezdeményezésről számolhatunk be!

Az idei szezonban továbbra is folytatódik a tavalyi télen nagy sikernek örvendő „Bambini Freipass” akció. Ennek keretében minden 10 év alatti gyermek ingyen síelhet a pitztali lejtőkön, amennyiben a szülővel megegyező érvényességű síbérletet vált. Továbbra is a bérleteknél maradva; idén a hat illetve annál több napos síjegyek a szomszédos Kaunertal gleccserre is érvényesek. Mindenképpen érdemes ezzel a lehetőséggel élnünk és Kaunertalt is meglátogatni, ugyanis az idei nyáron nagy fejlesztések voltak arrafelé.

Azok számára, akik esetleg repülővel szeretnének eljutni a tiroli jégmezőkre a Fly Winterdreams ajánlható. A Fly Niki légitársaság és Pitztal közös csomagjában Bécsből Innsbruckba 199 euróért repülhetünk. Az árban benne foglaltatik a transzfer a sípályákhoz és a sífelszerelésünk szállítása a repülőgépen.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.