Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Pitztal: megkezdődött a szezon a tiroli gleccseren!

2020.09.19. Bata Attila

Bár az idei szezon más lesz, azért a nyár végének egyik biztos jele, hogy a gleccsereken is megkezdődik a szezon. Szombaton a tiroli Pitztal gleccserén nyitották meg a 2020/2021-es szezont, így Hintertux után egy újabb osztrák gleccseren lehet mostantól síelni.
Síelők az első napon (Kép: Pitztaler Gletscher)
Síelők az első napon (Kép: Pitztaler Gletscher)
Ma nyitott a Pitztal gleccser, egyelőre még csak kb. 3 kilométernyi síelhető pályával, de ez a szokásos menetrend így szeptember közepén. Jelenleg reggel 7 és délután 1 óra között járnak a liftek.

A 3440 méter magasan található vendéglőt nemcsak a síelők, hanem a gyalogos turisták is felkereshetik.

A gleccseren az előző napokban az osztrák sí válogatott tagjai gyakoroltak, valószínűleg olyan nagyon rossz állapotban nem lehet a Wildspitz ülőlift melletti pálya.
Szezonelejei forma az üzemelő liftek kínálatában
Szezonelejei forma az üzemelő liftek kínálatában
A síterep mind a versenyzők, mind a hobbisíelők részére közzétette a koronavírusos időszakra szóló ajánlásait. A vendégeknek a száj és orr eltakarása kötelező a kasszánál, a lift előtti sornál, a síbuszon, a zárt felvonókban, a zárt terekben és a vendéglőkben. Idén a nagyobb rendezvények elmaradnak a síterepen.

A többi alpesi gleccser is készül a nyitásra. Stubai már bejelentette, hogy a tervezetthez képest egy héttel később nyitnak csak, október elején. Ennek nem a vírus az oka, hanem az időjárás. A következő hetekben megnyíló gleccserekről (pl. Sölden) folyamatosan beszámolunk.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.