Menü ≡

Síbalesetek: kétszer ütötték el és hagyták magára

2017.01.26. | Szerző: Bata Attila
Egy 77 éves hölgynek igazán elege lehetett a síelésből hétfőn a vorarlbergi Lech síterepén. Az már elég lenne egy napra, ha valakit elütnek a pályán. Ráadásul a hátulról érkező segítségnyújtás nélkül egyből lelépett a tett helyszínéről. De hogy ez kétszer is megtörténjen valakivel egymás után? Erre kevés az esély.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
h i r d e t é s
Ilyen nincs, de ezek szerint mégis van. A rendőrség elmondása szerint hétfőn 12:30 körül, a 77 éves hölgyet egy snowboardos kaszálta el hátulról a 165-ös számú, piros jelzésű pályán. A hölgy az ütközéstől a földre került, majd egy síelő csúszott bele hátulról.

Sem a snowboardos, sem a síelő nem állt meg, hogy megadja az adatait, vagy segítsen a hölgynek, aki kézsérüléseket szenvedett. A rendőrség szemtanúkat keres a baleset körülményeinek tisztázására.

Csak Vorarlberg tartományban szezononként 500 ütközéses baleset történik a sípályákon és ennek 15%-a végződik a fentihez hasonló cserbenhagyásos módon. Korábbi cikkeinkben szereplő felmérések szerint ez az arány magasabb az összes osztrák síterepet tekintve.

Igazából lehetetlen ezeket a "cserbenhagyókat" elkapni. Csak Lech síterepén 75 rendőr teljesít szolgálatot, két külön rendőrőrs is működik a pályák mellett. Ezen felül még 28 önkéntes figyeli a pályák rendjét. Ekkorra kapacitással nem lehet minden pálya minden pontján ott lenni egy hatalmas síterepen.

Az egyik önkéntes már 13 éve figyel a pályák rendjére. Szerinte a síelők egyre agresszívabbak, kikapcsolódás helyett sokan a munkahelyi hajtást és feszültséget viszik ki a sípályára. 
2017.01.26. 15:51:35 Fidosan
Tavaly Cerviniában voltunk, ott is van rendőrörs a Cervino lift felső állomásán, egész nap kint vannak a pályán, specko egyenruhájuk van könnyen felismerhetők, és ha jól tudom még bírságolnak is.
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »