Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síbusz köti össze a Losonc környéki síterepeket

2019.01.02. Bata Attila

Talán a szlovák határhoz közeli magyar síelőknek is érdekes lehet, hogy az új évtől kezdődően a füleki buszállomásról szombatonként rendszeresen síbuszjáratok indulnak a környék síterepeire.
Tegnapi kép Kosútkáról, amely december 27-én nyitott
Tegnapi kép Kosútkáról, amely december 27-én nyitott
Síbuszok már a korábbi években is működtek, viszont Fülek először kapcsolódott be a kezdeményezésbe, ezáltal az útvonal is meghosszabbodott. Az első járat január 5-én indul és március 9-ig minden szombaton rendszeresen közlekedik a Fülek - Losonc - Videfalva - Lónyabánya - Košútka (Hriňová) - Kokava Háj - Látky Prašivá - Fülek útvonalon. (A szlovák térképeken: Fiľakovo - Lučenec - Vidiná - Lovinobaňa - Košútka (Hriňová) - Kokava Háj - Látky Prašivá)

A síbuszt sízők és nem síelők, valamint turisták is igénybe vehetik. Az egyirányú menetjegy ára 2 euró, amibe beletartozik egy nagyobb csomag- szánkó, sífelszerelés, snowboard felszerelés-, valamint egy kisebb utazótáska elhelyezése.

Kovács Tímea, a Turisztikai Nógrád és Polyána-hegyalja Területi Idegenforgalmi Szervezet igazgatója a szlovákiai magyar portálnak elmondta, hogy a síbusszal a meglévő szolgáltatásaikat szeretnék bővíteni. „Nyáron ciklobusz közlekedett a Losonc- Budiná útvonalon, télen pedig a síbusszal szeretnénk egyszerűbbé tenni a sípályákra való közlekedést”- nyilatkozta. Hozzátette: a szervezet igyekszik fejleszteni és vonzóbbá tenni a turizmust a térségben, ezáltal bevételeket generálni a régióban tevékenykedő vállalkozóknak.

Az első síbusz 2019. január 5-én 8:15-kor indul a füleki buszállomásról. Utána Losoncon a Ristorante Romantik pizzázó elől indul tovább 8:45-től, majd a losonci autóbusz pályaudvarról indul tovább 9-kor. Visszafelé 14:30-kor indul és kb. 16 órára ér Fülekre.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.