Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síelés 160 km/órás sebességgel a Magas-Tátrában

2015.03.23. Bata Attila

Az elmúlt héten, pénteken, Szlovákiában is megvetette lábát a speed skiing. A gyorsasági síelés röviden arról szól, hogy speciális felszereléssel, egy biztosított pályán minél nagyobb sebességet érjen el a síelő. Szlovákiában ez volt az első hitelesített csúszás, a 160 km/órás sebesség alaprekordnak számít.
A zdiári Michal Bekes Szlovákiát is felvette a gyorsasági síelés színhelyei közé. Péntek reggel 8:30-kor a Lomnici-nyeregben előkészített pályán 160,79 km/órás sebességet ért el. Ez volt az első alkalom, hogy szlovákiai színhelyen hitelesítettek egy speed skiing csúszást.

A helyszín Szlovákia legmeredekebb pályája, a Lomnici-nyereg fekete pályája volt. A 439 méter szintkülönbségű és 47 százalékos lejtőt Bekes szerint remekül előkészítették, tökéletes időjárás mellett minden adott volt egy jó eredményhez.

160,79 km/óra! (Kép: Michal Bekes / Facebook)
160,79 km/óra! (Kép: Michal Bekes / Facebook)
Az eredmény szlovákiai alapcsúcs, hiszen még soha nem csúsztak ilyen gyorsan szlovák lejtőkön. Ezt lehet majd a jövőben megjavítani.



Bekes csúszását lengyel barátai inspirálták. A legjobb lengyel síelő már 240 km/órás sebességet ért el az Alpok pályáin, de a lengyelországi pályán elért eredmény is 180 km/óra feletti.

A speed skiing versenyeit több változatban rendezik. A FIS a gyári lécek és felszerelések versenyét rendezi, itt a pályaválasztás is azt szolgálja, hogy lehetőleg ne lépjék túl a 200 km/órás határt. A profi versenyeken nincs korlátozás a felszerelésekre, itt az olasz Simone Origone tartja a rekordot 254,45 km/órával.
KOMMENTEK
Peter Demeter | 2015.03.23. 08:34
Video nincs róla valahol?
Bata Attila | 2015.03.23. 11:24
Találtam egyet, beraktam a cikkbe.
foldesjimko | 2015.03.23. 16:38
Ez elég komoly, még az autóm is nehezen döntené meg!

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Penzion Cikovsky
Teljesen felújított panzió igényes és modern szobákkal és reggelis ellátással a Magas-Tátrában, Tátralomnic sípályáitól 4,5 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Grandhotel Praha csillagcsillagcsillagcsillag
A Grandhotel Praha egy több mint 100 éves múlttal rendelkező, ugyanakkor modern és elegáns, minden igényt kielégítő wellness hotel csupán 1 km-re a tátralomnici síközpont völgyállomásától.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Grand Hotel Bachledka csillagcsillagcsillagcsillag
Exkluzív hotel közvetlenül Bachledka sípályáinál, Zdiar (7 km) és Tátralomnic (15 km) közelében. Egyedi szobák szép panorámával, étterem, tematikus vacsorák, wellness részleg medencével és ötféle szaunával.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.