Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Sok helyen hóágyúk segítenek a fertőtlenítésben

2020.04.23. Bata Attila

Az utóbbi időszakban a koronavírus járvány hírei mindent uralnak. Talán kevesen gondolnák, de a síterep berendezéseit is fel lehet használni a járvány elleni küzdelemben, pl. hóágyúkkal fertőtleníteni a nagyobb felületeket.
Kép: Demaclenko
Kép: Demaclenko
Már a járvány kínai szakaszában is látni lehetett olyan képeket, amelyeken a kínai hatóságok egyszerűen felpakoltak egy hóágyúra emlékeztető szerkezetet a teherautó platójára és azzal próbálták fertőtleníteni a városok utcáit. Hasonló képeket azóta a világ számos országából láttunk, most kép példa következik közelebbről.
Közösen a tűzoltókkal
Az olasz (dél-tiroli) Demaclenco cég mérnökei is kissé átalakították a hóágyúikat. Összefogtak a helyi tűzoltósággal és megalkottak egy hatékony fertőtlenítő berendezést. A hóágyút platóra tették és befogták egy tűzoltóautó után. Ezúttal nem víz, hanem fertőtlenítő folyadék került a kocsi tartályába, ahonnan a hóágyú kapja az utánpótlást. A módszer hatékonynak bizonyult és hetek óta használják a dél-tiroli településeken.

Tirolban a DAKA hulladékkezelő társaság módosított hóágyút használ, hogy azzal segítsen a közterek és üzlethelyiségek fertőtlenítésében. Bár a hóágyút általában a síparadicsomokban alkalmazzák, új feladatkörében először egy fafeldolgozó üzem raktárában vetették be az Innsbrucktól 30 kilométerre lévő Schwaz városban, mondta Matthias Zitterbart, a DAKA projektmenedzsere, írja az MTI.
A DAKA fertőtlenítői különböző méretekben
A DAKA fertőtlenítői különböző méretekben
A DAKA reményei szerint a hóágyú és öt kisebb gép hatékonyan tudja szétoszlatni a fertőtlenítőszert olyan helyszíneken, ahol fennáll a koronavírus-fertőzés veszélye, például idősotthonokban, vasútállomásokon vagy gyógyszertárakban. Zitterbart elmondta, hogy április 6-án kezdték meg a tevékenységüket és azóta rengeteg felkérést kaptak különböző üzletektől.
KOMMENTEK
M61021 | 2020.04.23. 14:44
A Technoalpinnak van erre leányvállalata is, nem csak most rögtönöznek. https://www.emicontrols.com/en/disi...nfection/

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.