Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

8-üléses felvonó és mozgólépcsős étterem Söldenben

2008.09.20. Stánicz Balázs

8-üléses felvonó és mozgólépcsős étterem Söldenben Idén nyolcüléses felvonó épül a Giggijochon, a korábbi évekhez hasonlóan fejlesztik a hóágyúrendszert. Sőt, ha még ez nem lenne elég; új étterem is épül a Giggijochon, melyet a teljes kényelem érdekében mozgólépcsőkkel látnak el!
Söldenben minden bizonnyal az idei szezon legnagyobb durranása az új ülőlift. A nyolcüléses felvonó a síterep Giggijoch részén fogja szállítani a vendégeket, méghozzá a korábbi háromüléses helyet, amit véglegesen lebontottak.

Ez óriási fegyvertény, hiszen a régi háromszékes meglehetősen komótosan vitt fel minket a hegyre. Igaz az áprilisi napsütésben ez még talán kellemesnek is mondható volt, azonban a tél kellős közepén, különösen, hogy ha egy komolyabb hóvihart fogtunk ki, már többször is meggondoltuk, hogy válasszuk-e ezt a liftet. A nyolcülésessel azonban megszűnik ez a probléma, hiszen az időjárás viszontagságai ellen védő lehajtható plexivel látják el, azaz „buborékos” lesz. A buborék ráadásul a Doppelmayr cég idei újítása keretében narancssárga színt kap, hasonlóan a kreischbergi és a stuhlecki társaihoz. Állítólag így ködös, felhős időben is sokkalta jobban lehet látni majd a tájat a buborék belsejéből szemlélve, hasonlóan a narancssárga színű síszemüvegekhez, amiket szintén rossz látási viszonyokra találtak ki.

Azt már csak mellékesen jegyzem meg - bár nem szeretnék ünneprontó lenni - , hogy az ADAC korábbi tanulmánya szerint ködben a narancsszínnel se megyünk sokra. Majd meglátjuk, hiszen, ha Söldenbe nem is jutunk el, de a közelebbi síterepeken tesztelhetjük a cég újítását, avagy milyen is a Világ narancssárgában. A kígyózó sorok is a múlté, hiszen a nyolcüléses óránként, akár 3700 téli sportolót is képes szállítani.

Új felvonó nem épülhet új étterem nélkül, legalábbis Söldenben. A Giggijochon egy új éttermet hoznak létre Wirtshaus Giggijoch néven, ahol kizárólag az osztrák konyha remekműveit kóstolhatjuk meg. A korábbi önkiszolgáló étterem megmarad, azonban ezt teljesen új formába öntik. Helyet kap egy jégbár és színpad is, amiket a teljes kényelem érdekében mozgólépcsők kötnek össze egymással.

Ezen kívül pályakorrekciókat végeznek és az utóbbi évekhez hasonlóan az idén is bővítik a hóágyúrendszert. Természetesen továbbra is a Technoalpin cégtől rendelték meg a hókészítő masinákat, amik világszerte bizonyítottak már.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástipp
Top Tirol Apartmanház csillagcsillagcsillagcsillag
Az apartmanház Huben faluban, Söldentől északra található. A síbusz megállója közvetlenül a ház előtt van, amivel 10 perc alatt a kabinos felvonónál lehetünk. A házban összesen 24 db, 6 különböző típusú 2-7 fős apartman található és egy kiváló wellness részleg.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.