Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Sölden: lavina vitt el két amerikai válogatott síelőt

2015.01.05. | Szerző: Bata Attila
Halálos balesetet szenvedett a tiroli Sölden közelében az amerikai alpesi síválogatott két fiatal síelője. Egy hatfős csoport pályán kívül síelt, amikor lavina sodorta el őket. Két csapattaghoz, 19 és 20 évesek, már későn érkezett a segítség. Négy méter vastag hó takarta be őket.
Fotó: CNN, Unofficial Networks
h i r d e t é s
Sölden már évek óta az amerikai csapat európai bázisának számít. Ez azt jelenti, hogy az amerikai csapat tagjai két európai verseny közötti hosszabb szünetekben Söldenben készülnek a következő versenyre.

Itt gyakorolt az amerikai C csapat is, amely a tehetséges fiatalokat gyűjti össze, az amerikai szövetség menedzselési rendszerében. Ennek a csapatnak volt tagja a 19 éves Bryce Astle, és a 20 éves Ronnie Berlack.

A hatfős csapat a Gaislachkogel (3056 méter) környékén síeltek pályán kívül. Jelenlegi ismeretek szerint a lavinát maga a csapat indította el, amikor a Rettenbach gleccser felé síeltek. A rendőrség szerint egy hatalmas, 200 méter hosszú és 30 méter széles hófal szakadt le körülbelül 2800 méteres magasságban. Négyen és a közeli síelők elkezdtek a két fiatal után kutatni, akik biztonsági felszerelések nélkül vágtak neki a hegyoldalnak.
Ebben a hegyoldalban történt a baleset
Ebben a hegyoldalban történt a baleset
A hegyimentők hatvanfős csapata 40-45 perccel a riasztás után találta meg a két amerikai síelő holtestét a közel négy méter mély hóban. Tirolban ebben a szezonban, velük együtt, már négy halálos áldozatot követeltek a lavinák. A mostani esetben az ötös skála szerinti hármas figyelmeztetés volt életben.

Az amerikai válogatott edzője a holnapi zágrábi verseny színhelyéről Söldenbe utazott. A holnapi férfi szlalom verseny előtt az amerikai csapat tagjait érthetően felzaklatta a tragédia. Az amerikai szövetség a versenyzőkre bízza, hogy rajthoz állnak-e kedd délután. 
2015.01.06. 00:07:56 bence84
részvétem :(
2015.01.06. 09:43:37 Pulmy
Tehetségesek voltak, szép jövő állhatott előttük.
2019.10.02. 10:07:41 kiskakas8
A tragédiáról egy film készült idén, itt lehet megnézni:
Off Piste: Tragedy in the Alps https://vimeo.com/300630599
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »