Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Sölden, Stubai és Val Senales: indul a szezon!

2024.09.19. Bata Attila

Hétvégén újabb alpesi gleccsereken kezdődik meg a síelés. Ebben természetesen fontos szerepet játszik az elmúlt időszakban hullott tisztességes hómennyiség. Mivel szeptember közepét írjuk, ezért még csak fokozatosan indul be a gleccserpályák üzemeltetése.
Stubai, a hétvégi havazás
Stubai, a hétvégi havazás
Szeptember 20-án, pénteken újabb három gleccseren lehet síelni az Alpokban. Tirolban Stubai és Sölden is előre hozta a nyitását az előző napok havazása után. Mindkét helyen egy-egy pályával kezdik meg a szezont, mondhatni, követik az előző évek forgatókönyvét. Stubai a 7-es, Sölden a 32-es pályát készítette elő a síelőknek.
Sölden: szezonkezdet a gleccseren szeptember 20-án
Ez a pályamennyiség szokásosnak mondható az első napokban. Egyrészt a síterepek kihasználták a váratlanul szerencsés hóviszonyokat, viszont most a korábbi tervektől eltérően kell ütemezni a munkálatokat és foglalkoztatni az alkalmazottakat. Amennyiben az időjárás is kedvező marad, a következő hetekben sorra nyithatnak meg új pályákat.
Stubai: készül a pálya
Stubai: készül a pálya
Más gleccsereken is alkalmas a hó síelésre, de ide még csak a versenyzőket várják. Mint például az olasz Val Senales (Schnalstal) síterepén, ahol még csak a versenyzők gyakorolhatnak szintén péntektől.
Hochkeil, szeptember 15-én már lehetett síelni. A liftek már nem járnak, de sítúrázni még lehet
Hochkeil, szeptember 15-én már lehetett síelni. A liftek már nem járnak, de sítúrázni még lehet
Nyár végén a svájci Zermatt és Saas-Fee, az olasz Stelvio pályái várták a síelőket. Hozzájuk csatlakozott hétvégén az alacsonyan fekvő osztrák Hochkeil, itt azonban már véget ért a síelés. Szerdán ismét kinyitott a tiroli Hintertux. Szeptember 28-ra hirdette meg a nyitást Pitztal és várhatóan októberben kezdődik a szezon Kaprun, Kaunertal és Mölltal pályáin. Október első hétvégéjére tervezi a szezonkezdetet a finn pályák közül Ruka és Levi.
Sölden, a világkupa pályája már most jól néz ki a webkamerán
Sölden, a világkupa pályája már most jól néz ki a webkamerán
És ne feledjük, hogy október 26-án már indul a világkupa sorozat a söldeni Retterbach-gleccseren, amely szépen nézett ki az elmúlt napokban.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
AKCIÓK (2)
Hotel Bon Alpina csillagcsillagcsillagcsillag
Szálloda Innsbruck külterületén, Iglsben, a Patscherkofel kabinos lifttől 400 méterre. A wellness részleg szolgáltatásai: fűtött kültéri medence, beltéri medence, gőzszauna, finnszauna, fitneszterem, szolárium, masszázs.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Hotel Grauer Bär csillagcsillagcsillagcsillag
Innsbruck központjában, saját wellness-részleggel várja vendégeit a Hotel Grauer Bär 196 felújított szobával karnyújtásnyira az óvárostól. A környékbeli sípályákra a szálloda előtt megálló síbusszal juthatunk el, a Nordpark síterephez vezető fogaskerekű vasút pedig 200 m-re található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Alphotel Innsbruck csillagcsillagcsillagcsillag
Modern szálloda Innsbruck külterületén, a Nordkette fogaskerekű megállótól 3,5 km-re. Panoráma-wellness-szauna részleg a szálloda legfelső emeletén!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SÍTÁBOROK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.