Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

St. Moritz: havazás okoz gondot a vb első napján

2017.02.06. Bata Attila

A hivatalos megnyitót csak hétfő este tartják meg az idei alpesi világbajnokság színhelyén, a svájci St. Moritzban, de a síelők már délelőtt megtartják az első edzésüket. Vagyis ez volt az eredeti terv, de az időjárás közbeszólhat. Hétfő reggelre annyi havat jeleznek a meteorológusok, amely veszélyeztetheti az edzéseket.
Havazik a pálya aljában
Havazik a pálya aljában
Vasárnap óta havazik a vb színhelyén. Hétfőn rendeznék meg a férfi és a női lesiklók első edzéseit. Az előrejelzések szerint a rajtnál 20-35 cm, a célban pedig 10-12 cm friss hó eshet hétfő reggel nyolcig. A havazás már vasárnap este elkezdődött, erről a lenti képek is tanúskodnak.

Havazik a városban
Havazik a városban
A helyzetet nehezíti, hogy holnap 10 és 15 óra között a meteorológusok erős szelet jósolnak, helyenként 75 km/órás széllökésekkel. Délutántól már javul az időjárás, amely jó hír lehet az esti nyitóünnepség szervezőinek.

A férfiak edzését 10:30-ra, a hölgyekét 12:30-ra tűzték ki. A szervezők szerint, kedvezőtlen időjárás esetén egészen 15:00-ig, az utolsó időpontig, is várnak az indítással.

És a havazik a pálya aljában is
És a havazik a pálya aljában is
Késő este érkezett az információ, hogy a rendezők elsődleges célja a női versenypálya rendbetétele, akár annak a rovására, hogy a férfiak pályáján nem tudnak edzést tartani. Vélhetően ez azért is fontosabb, mert kedden már a hölgyek super-g versenyét rendeznék meg a kissé lerövidített lesikló pályán. Az edzés annyira fontos a rendezőknek, hogy a 15 órás határidőig mindenképpen várnak a kedvező pályaviszonyokra.

Frissítés

A havazás és az egész napra jelzett viharos szél miatt az edzéseket törölték.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.