Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

St. Moritz: havazás okoz gondot a vb első napján

2017.02.06. Bata Attila

A hivatalos megnyitót csak hétfő este tartják meg az idei alpesi világbajnokság színhelyén, a svájci St. Moritzban, de a síelők már délelőtt megtartják az első edzésüket. Vagyis ez volt az eredeti terv, de az időjárás közbeszólhat. Hétfő reggelre annyi havat jeleznek a meteorológusok, amely veszélyeztetheti az edzéseket.
Havazik a pálya aljában
Havazik a pálya aljában
Vasárnap óta havazik a vb színhelyén. Hétfőn rendeznék meg a férfi és a női lesiklók első edzéseit. Az előrejelzések szerint a rajtnál 20-35 cm, a célban pedig 10-12 cm friss hó eshet hétfő reggel nyolcig. A havazás már vasárnap este elkezdődött, erről a lenti képek is tanúskodnak.

Havazik a városban
Havazik a városban
A helyzetet nehezíti, hogy holnap 10 és 15 óra között a meteorológusok erős szelet jósolnak, helyenként 75 km/órás széllökésekkel. Délutántól már javul az időjárás, amely jó hír lehet az esti nyitóünnepség szervezőinek.

A férfiak edzését 10:30-ra, a hölgyekét 12:30-ra tűzték ki. A szervezők szerint, kedvezőtlen időjárás esetén egészen 15:00-ig, az utolsó időpontig, is várnak az indítással.

És a havazik a pálya aljában is
És a havazik a pálya aljában is
Késő este érkezett az információ, hogy a rendezők elsődleges célja a női versenypálya rendbetétele, akár annak a rovására, hogy a férfiak pályáján nem tudnak edzést tartani. Vélhetően ez azért is fontosabb, mert kedden már a hölgyek super-g versenyét rendeznék meg a kissé lerövidített lesikló pályán. Az edzés annyira fontos a rendezőknek, hogy a 15 órás határidőig mindenképpen várnak a kedvező pályaviszonyokra.

Frissítés

A havazás és az egész napra jelzett viharos szél miatt az edzéseket törölték.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.