Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Stelvio: átadták az új kabinos liftet az olasz gleccseren

2022.06.20. | Szerző: Bata Attila
A Stelvio-hágó felett található síterep érdekessége, hogy csak a nyári hónapokban tart nyitva. Rendszerint május végén lehet először megközelíteni, amire az útkezelő eltakarítja a többméteres havat a legendás hegyi úton. Októberben bezárnak, hiszen télre újra megközelíthetetlenné válik a síterep.
h i r d e t é s
Az idei szezontól folyamatos fejlesztések kezdődtek a síterepen, amelynek az első látványos eredménye, hogy teljesen megújult az alsó nagykabinos, amely a hágóról indult és a Trincerone középállomásig közlekedik (2760-3050 m).
A felújított kabinos útvonala a sítérképen
A külső szemlélőnek csak a két megújult Carvatech kabin tűnik fel, de a turisták szeme elől rejtve maradt műszaki egységeket (Doppelmayr) is megújították. Az új kabinok tetszetősek és kényelmesebbek, mint az 1966-ban épült a korábbiak. Ugyanúgy 50 utast szállíthatnak, azonban nagyobb alapterületen és az üvegfala is szabadabb kilátást enged a környék panorámájára.
A leszerelt régi kabinok
Az új liftet május végén "mutatták be", azonban a próbaüzem és az engedélyeztetési folyamat kissé elhúzódott, így csak múlt hét elejétől szállíthatott síelőket.
A gleccser vezetője elmondta, hogy jelenleg kevés, de jó minőségű hó található a pályákon. Napokon belül megérkezhet a nulla fok felett is üzemképes hókészítő gép, amely nagy segítség lehet a pályakarbantartásban, és később az időjárás is javulhat.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »