Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Biztonságosabb ülőlift a Doppelmayr felvonógyártól

2010.01.03.

Biztonságosabb ülőlift a Doppelmayr felvonógyártól A Doppelmayr találmánya új fejezetet nyithat az ülőliftek biztonságos használatában. Az új megoldás előnye, hogy az automatikusan lezáródó védőkorláttal együtt a kényelmet segítő lábtartó is lezáródik, és a korábbiakkal ellentétben, az új liftben már egyszerre több gyermek is biztonságosan utazhat együtt.
A 2009/10-es téli szezon kezdetén egy különleges, új ülőliftet adtak át a Pitztal melletti Rifflsee síterepén: a Sunnalm névre keresztelt hatszemélyes ülőlift kivitelezésekor elsődleges szempont volt a kényelem mellett a biztonság. Az ülőlifteken hivatalosan egy felnőtt személy csak egy 125 cm alatti gyermeket szállíthat a felvonón. Mivel egy síiskolában egy felnőtt oktatóra több csemete is jut, minden egyes gyermeket egy, vagy több felnőtt idegen mellé ültették be. Sajnos ez sem bizonyult teljesen biztonságosnak, mivel előfordult, hogy a lábtartó rámpákat túl korán nyitották fel az állomásra érkezéskor és a gyerek kieshetett a liftből.

Ez a probléma késztette a világ vezető felvonógyárát arra, hogy technikailag biztonságosabb ülőszerkezeteket fejlesszen ki. A Doppelmayr cég meghallgatta a síterep kérését, és ennek eredményeként született meg a SunnAlm hatszemélyes ülőlift. Beszállásnál az ülőszék automatikusan a gyermekek magasságához alkalmazkodik, tehát olyan magasan érkezik, hogy a legkisebbek is gond nélkül helyet tudjanak foglalni a székeken. Ugyanez a helyzet a kiszállásnál is, a szék magasságának állításával a kisebbek is könnyebben kiszállhatnak az ülőszékekből.

Induláskor a védőkorlát automatikusan lecsukódik, majd hat másodperccel később a rendszer le is zárja, azt nem lehet felemelni, csak az utazás végén, amikor a védőkorlát és vele együtt a védőburok automatikusan felemelkedik. Az új lifttel tehát több gyermek is utazhat egyszerre. A síoktatóknak most már nem kell egyesével szétosztaniuk a tanítványokat, hogy mindenki felnőttel utazzon. Így most már egy síoktató egyszerre akár öt gyermekkel is utazhat ezen az ülőszékesen.

Az új SunnAlm lift a régi Mulden csákányos helyén épült. Az új lift ülései fűthetőek, a síelőket buborék védi az időjárás viszontagságaitól. Az új lift óránként 2000 utast tud szállítani.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.