Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Svájc első napelemes varázsszőnyege

2014.01.03. Bata Attila

Brunni síterepén az idén adták át Svájc első napelemekkel működtetett varázsszőnyeg felvonóját. A síterep gyermekbirodalmában működő lift egyszerre szolgálja ki a síelni és a szánkózni vágyó apróságokat és a szüleiket.
Vannak már megújuló energiával üzemeltetett liftek vagy hütték is a világ síterepein, most Svájcban adtak át egy aprócska liftet, amelyet teljes egészében a Nap segítségével üzemeltetnek. A körülbelül 50 méter hosszú varázsszőnyeg melletti épületen helyezték el a paneleket.
A síterep ilyen módon több energiát termel, mint amennyi az apró lift üzemeltetéséhez szükséges. Ehhez az is hozzájárul, hogy maga a lift is energiatakarékos, hiszen csak akkor indul el, ha valaki rálép, üresen nem közlekedik feleslegesen.

A csúszásmentes liftet mindenki használhatja, aki még ódzkodik a húzóliftektől. Síelők, snowboadosok és szánkósok is utaznak rajta, hiszen a lift felső állomásánál külön pályák várják a síelőket és a szánkózókat.

Brunni síterepe népszerűnek számít a gyerekek között, tavaly egy biztonsági szempontokból gyerekek részére kialakított motorosszán parkkal várták a gyerekeket.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.