Menü ≡

Szeptemberben további gleccserek nyitnak az Alpokban

2021.09.02. | Szerző: Bata Attila
Egyre több síterep küldi el információt a tervezett nyitásról. Ahogy a korábbi években, ezek a dátumok most sincsenek kőbe vésve, leginkább az időjárástól függ a szezonkezdet. A gleccserek üzemeltetői már felkészültek, és egy nagyobb havazás egy-két héttel előre hozhatja a tervezett nyitást.
h i r d e t é s
Ez a táblázat már a síterepektől közvetlenül kapott információkon alapul. Természetesen a listán nem szereplő és általában ősszel nyitó más síterepek is készülnek. Náluk is ismert a tervezett időpont, ezért ezt a listát folyamatosan frissítjük a beérkezett információk alapján.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Jelenleg négy alpesi gleccseren lehet síelni. Az ausztriai Hintertux és a svájci Zermatt általában egész évben nyitva tart, a svájci Saas Fee csak nyáron tart egy rövid szünetet, az olasz Stelvio pedig csak őszig üzemel. Ezen felül, az igazolt versenyzők más pályákon is gyakorolhatnak.
A korábbi tapasztalatok alapján a gleccserek szeptembertől folyamatosan nyitnak és általában október közepére már az összes alpesi gleccser megnyitja a kapuit. Utána kezdik a szezont a magasabban fekvő, de nem gleccser pályák pl. az olasz Solda vagy a svájci Diavolezza. Általában az előző szezonból eltárolt hóból gazdálkodó osztrák Kitzbühel is kinyit egy rövid szakasszal október végére.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
#Covid infók síelőknekUtasbiztosítás Covid fedezettel FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »