Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Félgőzzel üzemelnek a sípályák Szlovákiában

2008.12.18. | Szerző: Bata Attila
Félgőzzel üzemelnek a sípályák Szlovákiában A nagy havazás egyelőre még várat magára északi szomszédunknál. Tavaly december közepén már tizenöt síközpontban lehetett síelni, az idei szezonban a tavaly nyitvatartó síterepeknek csak a fele tart nyitva, jelenleg nyolc síterepen lehet síelni Szlovákiában.
Nem a legjobb a helyzet a Magas-Tátrában. Ha szigorúan a Magas-Tátráról beszélünk akkor jelenleg csak a Csorba-tó környékén lehet síelni. Itt most 80 cm vastag a hó, és a jó hír, hogy péntektől már üzemel a Szoliszkóra közlekedő négyszemélyes Poma ülőlift. Ezzel egyidőben a Solisko 1-es pályát is lehet majd használni. A síterepen december 23-tól emelkednek meg az árak.

Komoly reményekkel vágott neki Tátralomnic az idei szezonnak, de eddig mindig el kellett halasztani a szezonkezdetet. A december 6-ra tervezett igazi szezonnyitót az újonnan épített hóágyúrendszer meghibásodása hiúsította meg, az következő hétre halasztott újabb megnyitást pedig az időjárás rontotta el. Kérdéses, hogy a következő hétvégén lehet-e síelni ezen a síterepen. A Nyugati-Tátrában található Rohácson 45 cm hóval üzemelnek a pályák, míg a Bélai-Tátrában található Zdiarban 20 cm hó, és két üzemelő húzólift várja a vendégeket.

Az említett síterepeken kívül Donovaly, Chopok, Vratna, és Polana is üzemel, de nem ártana még egy kis hó ezekre a pályákra. Hétközben Skalkán is lehetett síelni, de az időjárás miatt az üzemelés nem volt folyamatos. Ha lehet hinni az előrejelzéseknek, akkor a hétvégén már az időjárás tekintetében is kedvező fordulat állhat be.

Hétvégén újabb síterepek próbálkoznak meg a szezonnyitással. Čertovica – STIV csütörtöktől, Čertovica pedig péntektől várja a síelőket. Péntekre harangozta be a nyitást Royal – Látky és Orava Snow-Oravská Lesná síterepe. Szombaton várhatóan újabb két tereppel bővülhet az üzemelő terepek köre, Vyąná Boca – Bačova és Skipark Kubínska hoµa hirdette meg a szezonnyitót erre a napra.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »