Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Félgőzzel üzemelnek a sípályák Szlovákiában

2008.12.18. Bata Attila

Félgőzzel üzemelnek a sípályák Szlovákiában A nagy havazás egyelőre még várat magára északi szomszédunknál. Tavaly december közepén már tizenöt síközpontban lehetett síelni, az idei szezonban a tavaly nyitvatartó síterepeknek csak a fele tart nyitva, jelenleg nyolc síterepen lehet síelni Szlovákiában.
Nem a legjobb a helyzet a Magas-Tátrában. Ha szigorúan a Magas-Tátráról beszélünk akkor jelenleg csak a Csorba-tó környékén lehet síelni. Itt most 80 cm vastag a hó, és a jó hír, hogy péntektől már üzemel a Szoliszkóra közlekedő négyszemélyes Poma ülőlift. Ezzel egyidőben a Solisko 1-es pályát is lehet majd használni. A síterepen december 23-tól emelkednek meg az árak.

Komoly reményekkel vágott neki Tátralomnic az idei szezonnak, de eddig mindig el kellett halasztani a szezonkezdetet. A december 6-ra tervezett igazi szezonnyitót az újonnan épített hóágyúrendszer meghibásodása hiúsította meg, az következő hétre halasztott újabb megnyitást pedig az időjárás rontotta el. Kérdéses, hogy a következő hétvégén lehet-e síelni ezen a síterepen. A Nyugati-Tátrában található Rohácson 45 cm hóval üzemelnek a pályák, míg a Bélai-Tátrában található Zdiarban 20 cm hó, és két üzemelő húzólift várja a vendégeket.

Az említett síterepeken kívül Donovaly, Chopok, Vratna, és Polana is üzemel, de nem ártana még egy kis hó ezekre a pályákra. Hétközben Skalkán is lehetett síelni, de az időjárás miatt az üzemelés nem volt folyamatos. Ha lehet hinni az előrejelzéseknek, akkor a hétvégén már az időjárás tekintetében is kedvező fordulat állhat be.

Hétvégén újabb síterepek próbálkoznak meg a szezonnyitással. Čertovica – STIV csütörtöktől, Čertovica pedig péntektől várja a síelőket. Péntekre harangozta be a nyitást Royal – Látky és Orava Snow-Oravská Lesná síterepe. Szombaton várhatóan újabb két tereppel bővülhet az üzemelő terepek köre, Vyąná Boca – Bačova és Skipark Kubínska hoµa hirdette meg a szezonnyitót erre a napra.
KOMMENTEK

Szállástippek
Jasná Deluxe Centrum Faházak 
Elegáns, alpesi stílusú, luxus, pályaszállás apartmanok Chopok Grand kabionos felvonójától 50-100 méterre 2-10 fő részére. A faházak egy részében saját kis wellness részleg szaunával, pihenőszobával és kültéri pezsgőfürdővel.
Wellness Pályaszállás Magyarul beszélünk
Hotel Srdiecko 
A 2018-ban felújított Srdiečko (Szívecske) hegyi szálloda egyike a kevés pályaszállásoknak Chopok déli oldalán! Az új wellness központtal rendelkező hotel a 4-üléses Srdiečko völgyállomástól 50 m-re várja vendégeit megújult, modern szobáival.
Wellness Pályaszállás Magyarul beszélünk
Chata Chopok 
A Chata Chopok egy stílusosan berendezett, modern házikó az Alacsony-Tátrában, Bystrá falucskában. Maximum 9 fő elszállásolására alkalmas, Myto pod Dumbierom-tól 1,7 km-re Tále-tól 2,8 km-re, míg a Chopok déli oldalától 8,7 km-re található.
Wellness Pályaszállás Magyarul beszélünk
További szállástippek
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
Utasbiztosítás Covid fedezettel
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AKCIÓK
SÍELŐK NAPTÁRA FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2022 - Síelők Bt.