Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Félgőzzel üzemelnek a sípályák Szlovákiában

2008.12.18. Bata Attila

A nagy havazás egyelőre még várat magára északi szomszédunknál. Tavaly december közepén már tizenöt síközpontban lehetett síelni, az idei szezonban a tavaly nyitvatartó síterepeknek csak a fele tart nyitva, jelenleg nyolc síterepen lehet síelni Szlovákiában.
Certovica | Kép: Boros Zsuzsa
Certovica | Kép: Boros Zsuzsa
Nem a legjobb a helyzet a Magas-Tátrában. Ha szigorúan a Magas-Tátráról beszélünk akkor jelenleg csak a Csorba-tó környékén lehet síelni. Itt most 80 cm vastag a hó, és a jó hír, hogy péntektől már üzemel a Szoliszkóra közlekedő négyszemélyes Poma ülőlift. Ezzel egyidőben a Solisko 1-es pályát is lehet majd használni. A síterepen december 23-tól emelkednek meg az árak.

Komoly reményekkel vágott neki Tátralomnic az idei szezonnak, de eddig mindig el kellett halasztani a szezonkezdetet. A december 6-ra tervezett igazi szezonnyitót az újonnan épített hóágyúrendszer meghibásodása hiúsította meg, az következő hétre halasztott újabb megnyitást pedig az időjárás rontotta el. Kérdéses, hogy a következő hétvégén lehet-e síelni ezen a síterepen. A Nyugati-Tátrában található Rohácson 45 cm hóval üzemelnek a pályák, míg a Bélai-Tátrában található Zdiarban 20 cm hó, és két üzemelő húzólift várja a vendégeket.

Az említett síterepeken kívül Donovaly, Chopok, Vratna, és Polana is üzemel, de nem ártana még egy kis hó ezekre a pályákra. Hétközben Skalkán is lehetett síelni, de az időjárás miatt az üzemelés nem volt folyamatos. Ha lehet hinni az előrejelzéseknek, akkor a hétvégén már az időjárás tekintetében is kedvező fordulat állhat be.

Hétvégén újabb síterepek próbálkoznak meg a szezonnyitással. Čertovica – STIV csütörtöktől, Čertovica pedig péntektől várja a síelőket. Péntekre harangozta be a nyitást Royal – Látky és Orava Snow-Oravská Lesná síterepe. Szombaton várhatóan újabb két tereppel bővülhet az üzemelő terepek köre, Vyšná Boca – Bačova és Skipark Kubínska hoľa hirdette meg a szezonnyitót erre a napra.
KOMMENTEK

Szállástippek
Holiday Village Tatralandia csillagcsillagcsillagcsillag
A Holiday Village Tatralandia üdülőfalu bungalókat és apartmanokat kínál Közép-Európa legnagyobb aquaparkjának szomszédságában, 15 km-re Jasnától. Sorház jellegű házakban 4-5 fős apartmanok, illetve különálló 3-5 fős és kétszintes 7-8 fős faházak foglalhatók.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Záhradky bungaló 116
Egyszerű berendezésű és bútorzatú "retró" fahütték Jasná sípályáitól kb. 50-100 méterre. Két-, három- és négyágyas szobák, társalgó, SAT TV, zuhanyzó, WC, konyha.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Chata Chopok
A Chata Chopok egy stílusosan berendezett, modern házikó az Alacsony-Tátrában, Bystrá falucskában. Maximum 9 fő elszállásolására alkalmas, Myto pod Dumbierom-tól 1,7 km-re Tále-tól 2,8 km-re, míg a Chopok déli oldalától 8,7 km-re található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.