Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szlovákia: havazás és szélvihar a Tátrában

2018.09.24. Bata Attila

Az Ausztriában, Németországban és Csehországban is komoly széllökéseket okozó Fabienne névre keresztelt szélvihar erejéből Szlovákiába is jutott. A viharral együtt megérkezett a szezon első havazása is a Magas- és az Alacsony-Tátrába is.
Kezdjük a széllel. A mai napon a Lomnici-csúcson 173 km/órás szelet mértek, ez volt a napi szlovák rekord. Az alacsonyabb részeken is tombolt a szél. A Magas-Tátrában kora reggel egy ideig leállt a vasúti forgalom Ótátrafüred és Tátralomnic között, mert a vihar fákat döntött a vasúti sínekre.

Az alábbi képek még kora reggel készültek, akkor még csak lepelnyi vastag hóréteg borította a tájat. Később a tomboló szélvihar megszelídült, a havazás folytatódott és alacsonyabbra került a havazás/eső határvonala.

Ma este hatkor a Lomnici-csúcson már 8 cm vastag havat mértek, de az 1355 méteren található Csorba-tónál is 1 cm vastag hó hullott. Az Alacsony-Tátrában, Chopokon (2008 m) este hatra 2 cm hó gyűlt össze.

A hideg idő a következő napokban is folytatódik, szerdáig esténként fagyokra kell számítani.

KOMMENTEK

Szállástippek
Hotel Besenova csillagcsillagcsillag
3 csillagos hotel a Gino Paradise termálfürdő és aquapark területén, 15 km-re Rózsahegy és 27 km-re Chopok/Jasna síterületeitől. A szálloda vendégei részére ingyenes a belépő a Besenova élményfürdőbe (medencék, csúszda).
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Talberg apartmanok
Újonnan átadott, különleges építészeti kialakítású, modern berendezésű, önellátó 2-4 fős apartmanok az erdő szélén, Tále sífelvonójától 2 km-re, szép kilátással.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Záhradky apartmanok
Egyszerűen berendezett apartmanok a Chopok északi oldalán, a Záhradky állomásnál találhatóak, karnyújtásnyira az innen induló 2db hatüléses lifttől: A házban 3db 2-9 fős "retró" apartman található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.