Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hétvégén megnyitottak a szlovén síterepek is

2010.12.07. Bata Attila

Hétvégén megnyitottak a szlovén síterepek is A Déli-Alpok remek hóviszonyai lehetővé tették, hogy hétvégén az ismert szlovén síterepek is megkezdhessék a szezont, számos helyen sokkal korábban a tervezettnél. Hóból van elég, a síterep üzemeltetői csak egy elhibázott kormányrendelet miatt bosszankodnak igazából.
Kranjska Gora két héttel a tervezet dátum előtt nyitotta meg a kaput. Az eredetileg december 18-ra időzített terepnyitást könnyen előrehozhatták, hiszen az utóbbi időben jelentős mennyiségű hó esett a síterepen. A hatalmas havazás ellenére még csak fokozatosan nyitják meg a pályákat és állítják üzembe a lifteket, hiszen az üzemeltetők a karácsony előtti időszakban nem várnak nagyobb tömeget.

Krvavec síterepe is megnyitott, de ezt annyira nem élvezhették a síelők és a hódeszkások, hiszen sűrű köd lepte be a síterepet az első napon. Itt a felsőbb pályák üzemeltek, már azoknak akik, hajlandóak voltak ilyen körülmények között is megkezdeni a szezont. Kranjska Gorához hasonlóan, még itt is kedvezményes árakon lehetett síelni.

Pénteken megnyitott Rogla is. Itt a nyitónapon még csak négy pályán lehetett síelni, de később már az egész felső részt megnyitották. Talán az utolsó szezonját kezdi jelen állapotában a Bohinj-Vogel síterep, hiszen a helyi vállalkozók már készen állnak hogy előbb-utóbb egy európai színvonalú, igazi vendégcsalogató sítereppé alakuljon a hely. A Vogel felső állomásánál méteres vastagságú természetes hó esett, így még a hét kilométer hosszú pályát is meg tudták nyitni.

Maribor-Pohorje eddig nem volt annyira szerencsés mint a Júliai-Alpok, itt természetes hó hiányában abból kellett gazdálkodni, amit a hóágyúk termeltek eddig. Szombaton még csak egy lift üzemelt, további liftek beindítása a hóágyúzás sikerességétől függ. Sajnos olyan kevés a hó, hogy a sífutó pálya még mindig zárva van.

Az osztrák-szlovén-olasz hármashatár környékén található pályák egyelőre nem panaszkodhatnak a hóviszonyokra, de sokkal jobban kiakadtak az oktatási minisztérium idei rendeletén. A szlovén iskolákban eddig két turnusban lehetett kiadni a síszünetet, az idén idén az összes szlovén diák egyidőben mehet csak téli vakációra. Ez azt jelenti, hogy a forgalom nem oszlik el a szokásos két hét alatt, egy nagyon erős hét forgalmától elesnek a szlovén pályák. Kranjska Gora számítása szerint az új rendelet miatt legalább félmillió euróval kevesebb bevételre számítanak.

KOMMENTEK

Szállástippek
Vilaraj
Felújított alpesi stílusú apartmanok és szobák az erdő szélén, csendes helyen, csodás kilátással a Dráva-völgyre, a maribori sífelvonótól 7,7 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Bolfenk csillagcsillagcsillagcsillag
A Hotel Bolfenk szállodai szobákat kínál többféle méretben a maribori kiskabinos lifttől 300-500 méterre. A központi épületben medence és szaunavilág található, valamint az éttermében lehetőség van reggelis/félpanziós ellátásra is.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Hotel Habakuk csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
A 2022/23-as síszezonra teljesen megújult luxushotel Maribor-Pohorje völgyállomásától 100 méterre. Szolgáltatásai: hatalmas wellness részleg medencékkel, szaunavilág, fitneszterem, étterem.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.