Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szocsi: az idén nagyon korán havazott a hegyekben

2013.09.06. Bata Attila

Hatalmas esőzés vetett véget a tengerparti nyárnak Szocsiban, a következő téli olimpia színhelyén. A hidegfronttal érkezett esőzés elárasztotta a várost, a város melletti hegyekben azonban havat hozott, így az idén kissé korán érkezett meg az első hó.
Ahogy már beszámoltunk róla a tavalyi rossz hóviszonyok után, nem alaptalanul, az oroszok kissé aggódnak, hogy lesz-e elég hó az olimpia alatt. Talán ezért is, óriási örömmel fogadnak minden hírt, amely a havazásról szól.

Szerdán körülbelül 5 cm hó hullott a síversenyeknek otthont adó Krasznaja Poljana hegyeiben, 2200 méteres magasság felett. Csak az összehasonlítás kedvéért, tavaly két hónappal később, november elején érkezett meg az első hó. A hosszú távú statisztikák szerint átlagban október közepén szokott megérkezni az első havazás.

A helyi híradó beszámolója
Ami a hegyekben öröm, az a városban bánat. Szocsiban két óra leforgása alatt közel 100 mm csapadék hullott, ami itt egy havi mennyiségnek számít. A városban térdig lehetett járni a vízben, a víz sok épületbe tört be, még a repülőtér csomagmegőrzője is víz alá került.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.