Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Szocsi: maradt még bőven a tavaly elrakott hóból

2013.08.27. | Szerző: Bata Attila
Meg van még a tavalyi hó! Ez a mondat ebben az esetben csak jót jelent a következő téli olimpia szervezőinek. A Szocsi környéki havas rendezvények szervezői annyira tartanak a hóhiánytól, hogy hatalmas mennyiséget táraztak be a tavalyi hóból idénre. A hótömeg eddig jól viselte a nyarat.
h i r d e t é s
A Szocsi feletti hegyek időjárása őrületbe kergeti a szervezőket. Tavalyelőtt néha ki sem lehetett látszani a méteres hóból, tavaly pedig alig havazott, még versenyeket is el kellett halasztani, mert pont akkor nem volt hó. Már írtunk róla, hogy a rendezők többszázezer köbméter havat gyűjtöttek össze és tárolják speciális módon. Alul szalmával, fakérgekkel szigetelve, felül pedig hő visszaverő és vízálló fóliával védik a havat.

Így tárolják az oroszok a tavalyi havat
Ahogy a BBC videójában is látható, az egyik hatalmas hókupacból a mennyiség körülbelül 20 százaléka olvadt el eddig. Szakemberek szerint legrosszabb esetben is a tárolt hó 50%-a megmarad februárra. Több ilyen hókupac is épült a hegyekben, amelyeket csak akkor használnának, ha tényleg annyira rossz lesz a helyzet, hogy nem lesz természetes hó, vagy a világ legmodernebb hóágyúparkját sem lehet használni az időjárás miatt.

Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
Utasbiztosítás Covid fedezettel
INGYENES TANÁCSADÁS » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »