Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Nyit a Presena-gleccser, hétvégén 40 cm hó esett

2010.10.18. Bata Attila

Nyit a Presena-gleccser, hétvégén 40 cm hó esett Többszöri próbálkozás után végül is október 23-án, szombaton nyithat ki az olaszországi Presena-gleccser. A hónap elejére tervezett nyitást az időjárás miatt kellett elhalasztani, azóta jelentősen javultak a feltételek, de csak a versenyzők használhatták a pályákat az előző napokban.
Az október elején jött enyhülés meghiúsította a nyitást, de most már valószínűleg semmi akadálya nem lesz. Ahogy a mai webkamera képen is látható, nagyon jó állapotban van a gleccser, annak köszönhetően, hogy a hétvégén 40 cm friss hó esett. A gleccsert jelenleg az olasz és francia síválogatott használja, egész héten a söldeni nyitóversenyre készülnek, ezért csak szombattól nyit ki a síterep a nagyközönség számára.

További jó hír, hogy a hétvégén a gleccser alatti Tonale pályáira is 15 cm hó hullott.

Amennyiben Presena kinyit a hétvégén, akkor már három olasz terepen (Passo Stevio and Val Senales) lehet síelni. Jelenleg 15 síterepen lehet Európában síelni, a legújabbak közül szombaton nyitott ki a svájci St. Moritz feletti Diavolezza gleccser, és ma reggel óta üzemel a finnországi Ruka síterepe.

Tökéletes pályák és hóviszonyok hétfő délután
Tökéletes pályák és hóviszonyok hétfő délután
KOMMENTEK

KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.