Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Tátra: két síterepen is megkezdődik a síszezon

2018.12.07. Bata Attila

Hétvégén a szlovákiai Magas-Tátrában is megkezdődik a síszezon. Elsőnek a csorba-tavi síterepen lehet síelni már pénteken, szombattól pedig a Nyugati-Tátrában található Rohács is fogadhatja az első síelőket. Tátralomnicon még egy hetet várni kell a rajtra.
Az előző szezonokban már megszokhattuk, hogy legtöbbször vagy Rohács vagy Csorba-tó kezdi meg a szezont először Szlovákiában. Az idén három pályával ugyan Chopok beelőzött, és Donovaly is nyit pénteken, de nem maradnak le a tátrai síterepek sem.
Csorba-tó
Csorba-tó
Csorba-tó feletti három alsó pályán (Interski, Turistická és Juniorska) pénteken kezdődik a szezon, az üzemeltető szerint 45 cm vastag a hó a pályákon. A sípályák melletti lifteken kívül a Solisko Expres ülőlift is üzemel (csak a hétvégén), de természetesen csak túrázókat szállít.

Rohács síterepén is javában hóágyúznak az utóbbi időszakban, itt szombattól lehet síelni.
Rohács
Rohács
Tátralomnicon is hóágyúznak, amikor az időjárás engedi. A lenti térkép azt mutatja, hány százalékos készültségen állnak a síterep pályái. Már most látszik, hogy a következő hétvégén, december 15-én melyik pályák megnyitására van a legnagyobb esély.
A fenti pályákat, a Kő-pataki-tó és a Lomnici-nyereg között csak akkor nyitják meg, ha annyi hó esik, amely eltakarja a köveket. Mivel itt tilos hóágyúzni, erre még várni kell. A fenti pályák nyitását minden évben nyomon követjük, lásd cikkünket az előző szezonból.

December elejénél tartunk, és ahogy a lenti videóban is látható és hallható, kevés a hó a Magas-Tátrában. A videóban a Rainer-kunyhó (Rainerova chata, 1301 méter) üzemeltetője nyilatkozik, aki szokás szerint, decemberben hóból készíti el a Betlehemet.

A jobb felső sarokra kattintva lehet a reklámot eltüntetni kb. 5 másodperc után
KOMMENTEK

Szállástippek
Grand Hotel Bachledka csillagcsillagcsillagcsillag
Exkluzív hotel közvetlenül Bachledka sípályáinál, Zdiar (7 km) és Tátralomnic (15 km) közelében. Egyedi szobák szép panorámával, étterem, tematikus vacsorák, wellness részleg medencével és ötféle szaunával.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Grandhotel Stary Smokovec csillagcsillagcsillagcsillag
A Budapesttől kb. 270 km-re található szecessziós stílusban épült Grandhotel Stary Smokovec Ótátrafüred központjában található 1.018 méter magasan. A Hrebienok sikló kb. 100 méterre található a hoteltől, és kb. 10 perc alatt érjük el a Tátralomnici sípályát autóval.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Grandhotel Praha csillagcsillagcsillagcsillag
A Grandhotel Praha egy több mint 100 éves múlttal rendelkező, ugyanakkor modern és elegáns, minden igényt kielégítő wellness hotel csupán 1 km-re a tátralomnici síközpont völgyállomásától.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.