Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Tátra: két síterepen is megkezdődik a síszezon

2018.12.07. Bata Attila

Hétvégén a szlovákiai Magas-Tátrában is megkezdődik a síszezon. Elsőnek a csorba-tavi síterepen lehet síelni már pénteken, szombattól pedig a Nyugati-Tátrában található Rohács is fogadhatja az első síelőket. Tátralomnicon még egy hetet várni kell a rajtra.
Az előző szezonokban már megszokhattuk, hogy legtöbbször vagy Rohács vagy Csorba-tó kezdi meg a szezont először Szlovákiában. Az idén három pályával ugyan Chopok beelőzött, és Donovaly is nyit pénteken, de nem maradnak le a tátrai síterepek sem.
Csorba-tó
Csorba-tó
Csorba-tó feletti három alsó pályán (Interski, Turistická és Juniorska) pénteken kezdődik a szezon, az üzemeltető szerint 45 cm vastag a hó a pályákon. A sípályák melletti lifteken kívül a Solisko Expres ülőlift is üzemel (csak a hétvégén), de természetesen csak túrázókat szállít.

Rohács síterepén is javában hóágyúznak az utóbbi időszakban, itt szombattól lehet síelni.
Rohács
Rohács
Tátralomnicon is hóágyúznak, amikor az időjárás engedi. A lenti térkép azt mutatja, hány százalékos készültségen állnak a síterep pályái. Már most látszik, hogy a következő hétvégén, december 15-én melyik pályák megnyitására van a legnagyobb esély.
A fenti pályákat, a Kő-pataki-tó és a Lomnici-nyereg között csak akkor nyitják meg, ha annyi hó esik, amely eltakarja a köveket. Mivel itt tilos hóágyúzni, erre még várni kell. A fenti pályák nyitását minden évben nyomon követjük, lásd cikkünket az előző szezonból.

December elejénél tartunk, és ahogy a lenti videóban is látható és hallható, kevés a hó a Magas-Tátrában. A videóban a Rainer-kunyhó (Rainerova chata, 1301 méter) üzemeltetője nyilatkozik, aki szokás szerint, decemberben hóból készíti el a Betlehemet.

A jobb felső sarokra kattintva lehet a reklámot eltüntetni kb. 5 másodperc után
KOMMENTEK

Szállástippek
Grandhotel Stary Smokovec csillagcsillagcsillagcsillag
A Budapesttől kb. 270 km-re található szecessziós stílusban épült Grandhotel Stary Smokovec Ótátrafüred központjában található 1.018 méter magasan. A Hrebienok sikló kb. 100 méterre található a hoteltől, és kb. 10 perc alatt érjük el a Tátralomnici sípályát autóval.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Grandhotel Praha csillagcsillagcsillagcsillag
A Grandhotel Praha egy több mint 100 éves múlttal rendelkező, ugyanakkor modern és elegáns, minden igényt kielégítő wellness hotel csupán 1 km-re a tátralomnici síközpont völgyállomásától.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Penzion Cikovsky
Teljesen felújított panzió igényes és modern szobákkal és reggelis ellátással a Magas-Tátrában, Tátralomnic sípályáitól 4,5 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.