Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Folyamatosan csökkenő bérletárak a Magas-Tátrában

2009.02.27. Bata Attila

Nincs szerencséjük az idén a szlovák síterepeknek. Jellemző a magas-tátrai Csorba-tó példája. Az idén olcsóbbak a bérletek, mint tavaly, valamivel jobbak a hóviszonyok, mint tavaly, és mégis kevesebben jönnek, mint az előző szezonban. Hasonló a helyzet a többi szlovák síterepen is.
Sísáncok a Csorba-tónál
Sísáncok a Csorba-tónál
A csorba-tavi síterepet üzemeltető cég először február elején csökkentette a bérletek árát. Akkor a napijegyeket már csak 22 euróért adták, a hétnapos bérletet pedig 127 euróért. Hiába az olcsóbb jegy és a megfelelőnek mondható hóviszonyok, mégis kevesen vannak. Nemcsak bérletet vesznek kevesebbet, de kevesebb a vendég a szállodákban, a kölcsönzőkben vagy a vendéglőkben. Az üzemeltetők szerint hiába az olcsóbb bérletek, ez még így is túl drága az embereknek.

Március 9-től újabb árcsökkenés következik be a Csorba-tóbál, akkor a napijegy ára már csak 20 euró lesz, a hétnapos bérletért már csak 102 eurót kérnek majd. Sőt a környék egyes szállodái erre még további kedvezményeket tudnak adni. Csorba-tó a megbízható hóviszonyairól volt ismert, de az előző szezonok kicsit megtréfálták a síelőket. Bár a statisztikákban jól mutatott a majdnem hathónapos nyitva tartás, a helyzet mégsem volt annyira rózsás. Az idén már valamivel több hó esett, több a hóágyú is, de azért a körülmények lehetettek volna jobbak is, hiszen a síterep új pályáját csak egy hete lehetett először használni, köszönhetően a legutóbbi havazásoknak.

A Magas-Tátra másik oldalán is csökkentek az árak, bár a Tátralomnicon 30 euróra csökkentett napijegy ára még mindig húzósnak tűnik. Ez így is marad március 9-ig, amikor már csak 27 eurót kell majd fizetni a napijegyért. Márciusban még valószínűleg kitartanak a Kőpataki-tó alatti pályák, de áprilisban is lehet még síelni a Lomnici-nyeregben.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy Donovaly és Velka Raca március 2-től 30 százalékkal csökkentette az összes bérlet árát.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Penzion Cikovsky
Teljesen felújított panzió igényes és modern szobákkal és reggelis ellátással a Magas-Tátrában, Tátralomnic sípályáitól 4,5 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Grandhotel Praha csillagcsillagcsillagcsillag
A Grandhotel Praha egy több mint 100 éves múlttal rendelkező, ugyanakkor modern és elegáns, minden igényt kielégítő wellness hotel csupán 1 km-re a tátralomnici síközpont völgyállomásától.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Grand Hotel Bachledka csillagcsillagcsillagcsillag
Exkluzív hotel közvetlenül Bachledka sípályáinál, Zdiar (7 km) és Tátralomnic (15 km) közelében. Egyedi szobák szép panorámával, étterem, tematikus vacsorák, wellness részleg medencével és ötféle szaunával.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.