Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Tetőlavina zúdult Törökországban a járókelőkre

2016.01.06. Bata Attila

Az utóbbi napokban rengeteg hó hullott Törökország egyes részein. Nemcsak a síterepeken indulhat meg a hó a hegyoldalakban, hanem a városokban is a háztetőkről. Így jártak a gyalogosok is a tengerparti Rize városában. A hirtelen lezúduló hatalmas hótömeg két járókelőt is maga alá temetett.
Hétfőn dél körül a város egyik főutcáján a mecset épületének tetejéről zúdult le tetemes mennyiségű hó. Ahogy a videóban látható, sokaknak sikerült még az utolsó pillanatban elmenekülniük, de két nőt elkapott a tetőlavina. Őket a járókelők azonnal keresni kezdték a hó alatt, ki is ásták őket és kisebb sérülésekkel kórházba is kerültek. A szomszédos épület biztonsági kamerája felvette a lezúduló tetőlavinát.

Rize Törökország észak-keleti részén fekszik, közvetlenül a Fekete-tenger partján. Ebben a régióban is rengeteg hó esett az előző napokban. A régió legzsúfoltabb utcájában található mecset tetején körülbelül fél méter vastag hó tömörödött össze az elmúlt három napban - írják a török lapok

Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt a török Kartepe síterepén egy jóval nagyobb tetőlavina zúdult le. Ott is két embert kellett kimenteni.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.