Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Turistákat mentettek ki a tetőről lezúdult hótömeg alól

2015.01.06. Bata Attila

Drámai pillanatokat élhetett át az a négy turista, akikre hatalmas hótömeg zúdult a mellettük lévő ház tetejéről. Közülük kettőt be is temetett a másfél méter vastagra hízott tetőlavina. Ahogy a videóban is látható, a török síterepen lévő tömeg szinte egyszerre rohant, hogy kiszabadítsa őket a hó fogságából.
Nagyon szerencsés baleset történt a törökországi Kartepe síterepén január másodikán. Az előző napok havazásainak köszönhetően jelentősebb mennyiségű hó gyűlt össze a síterepen, de nemcsak a pályákon, hanem az épületek tetején is. A Green Park Resort szálloda tetejére is tekintélyes mennyiségű hó rakódott le, amely délután fél kettőkor, mint egy lavina megindult.

Erre nincsenek szavak...
A ház mellett tartózkodó négy vendégből kettőt teljesen betemetett a hírek szerint másfél méter vastag hóréteg. A hó által letaglózott és tizedmásodpercek alatt hóval teljesen beborított két turista annak köszönheti az életét, hogy a közelükben sokan tartózkodtak és a tömeg lapátokkal, sílécekkel, vagy bármivel, amely a kezük ügyébe esett, elindult menteni a hatalmas hókupac felé.

A két bajbajutott vendéget a tömeg hamarosan kiszabadította, a szálloda személyzete elsősegélyben részesítette, majd később kórházba szállították őket.

A szálloda közleménye szerint a hatalmas havazások miatt az épület mellett biztonságos közlekedő folyosókat jelöltek ki, de a négy vendég a tiltott területen belül tartózkodott. A szálloda szerint a jövőben mindent megtesznek annak érdekében, hogy hasonló eset ne forduljon elő, a tetőt gyakrabban fogják takarítani a hótól. 

(A hírt köszönjük olvasónknak, Ildikónak) 
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.