Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Tetőlavina zúdult Törökországban a járókelőkre

2016.01.06. Bata Attila

Az utóbbi napokban rengeteg hó hullott Törökország egyes részein. Nemcsak a síterepeken indulhat meg a hó a hegyoldalakban, hanem a városokban is a háztetőkről. Így jártak a gyalogosok is a tengerparti Rize városában. A hirtelen lezúduló hatalmas hótömeg két járókelőt is maga alá temetett.
Hétfőn dél körül a város egyik főutcáján a mecset épületének tetejéről zúdult le tetemes mennyiségű hó. Ahogy a videóban látható, sokaknak sikerült még az utolsó pillanatban elmenekülniük, de két nőt elkapott a tetőlavina. Őket a járókelők azonnal keresni kezdték a hó alatt, ki is ásták őket és kisebb sérülésekkel kórházba is kerültek. A szomszédos épület biztonsági kamerája felvette a lezúduló tetőlavinát.

Rize Törökország észak-keleti részén fekszik, közvetlenül a Fekete-tenger partján. Ebben a régióban is rengeteg hó esett az előző napokban. A régió legzsúfoltabb utcájában található mecset tetején körülbelül fél méter vastag hó tömörödött össze az elmúlt három napban - írják a török lapok

Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt a török Kartepe síterepén egy jóval nagyobb tetőlavina zúdult le. Ott is két embert kellett kimenteni.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.