Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Tirol: lavina zúdult a kék pályára

2018.12.12. | Szerző: Bata Attila
Ma reggel a tiroli Hochfügen síterepén szerencsés kimenetelű lavinabaleset történt. A síterep egyik megnyitott pályájára zúdult lavina, amely három síelőt sodort el. Egyet teljesen betemetett a hógörgeteg, kettőt részben. Mindhárman megúszták a balesetet.
© ZOOM.TIROL
h i r d e t é s
A lavina a hatüléses Waidhofen lift hegyállomásáról indult meg és a 11a számú, kék jelzésű pályára zúdult le. A rendőrség tájékoztatása szerint két embert kórházba szállítottak, de egyikük állapota sem kritikus.

Az utóbbi napokban rengeteg hó hullott le az Alpokban és megnőtt a lavinaveszély. Olaszországban (Aosta-völgy) már halálos eset is történt, de Franciaországból is komoly sérülésekkel járó lavinabalesetekről érkezett a hír. Ezek az esetek pályán kívül, nagy magasságban történtek, ellenben a mai tiroli esettel, amely megnyitott pályán történt.

© ZOOM.TIROL
A tiroli síterepnek, Hochfügen-Hochzillertal, nincs jó hete a sajtóban. Először egy lift völgyállomása égett le, majd a hétvégén a nagy szélben az egyik lift kabinjai ütköztek egymásnak, most pedig a lavina is sújtotta őket. 

Frissítés (12.13.)

Cikkünk a baleset bekövetkeztével szinte egyidőben készült. Akkor még nem volt információ arról, amelyet a lifttársaság később közölt, hogy a pályát korábban lezárták. Jól látható tiltó jelzések és a kerítés is jelezte, hogy tilos a pályára menni.
2018.12.13. 08:56:24 bouquetk
Ez sokba fog fájni nekik.
2018.12.13. 09:20:30 gyura
Die Lawine erstreckte sich vom Anriss bis zum Auslauf, nach Angabe der Polizei, über eine Länge von zirka 250 bis 300 Metern. Die blaue Piste Nr. 11a war zudem zu diesem Zeitpunkt gesperrt.
Szóval eszerint ez a pálya ekkor le volt zárva...
2018.12.13. 10:24:10 bouquetk
Nagyon nem mindegy!
2018.12.13. 17:45:44 Szecsi
Van már hír a korábbi balesetek következményeiről? Gondolok itt arra, hogy mikor fognak újra működni a liftek?!
Szólj hozzá Te is!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »