Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

A svájci Titlis gleccser már hétvégétől síelhető

2010.09.30. Bata Attila

A svájci Titlis gleccser már hétvégétől síelhető Európa legmagasabb síterepeivel büszkélkedhető helvétek is lassan bekapcsolódnak az idei szezonba. Jelenleg is nyitva tart az Alpokban már hírmondónak maradt egész éves síterepek közül Zermatt és Saas Fee, a hozzájuk csatlakozik szombattól az Engelberg feletti Titlis gleccserpályája is.
Október 2-án, szombat reggel kezdi meg az idei szezont a Titlis gleccser, ahol jelenleg 60-70 cm porhó borítja a pályákat. A gleccser felső részén mindkét lift üzemelni fog, ahová a James Bond filmből is ismert Rotair nagykabinos lift visz fel, amelynek külön érdekessége, hogy menetközben a kabin szép lassan körbeforog.

Az idén két héttel korábban sikerül megkezdeni a szezont, mint tavaly, az üzemeltetők szerint körülbelül ez az optimális időpont, ennél korábban nincs értelme. A szeptember még sokszor szeszélyes, egy-két meleg hullám után úgyis be kellene zárni és a síelők sem annyira lelkesek még a szeptemberi síelésért. A síterep marketing vezetője szerint, nagy az esély arra, hogy a mostani hó nem olvad el a következő hetekben.

Síelni november 7-ig lehet, mert november 8-tól kéthetes karbantartás és műszaki ellenőrzés kezdődik a síterepen, de november 20-tól folytatódik a szezon, amely a tervek szerint 2011. május 29-ig tart.

A közeli terepek közül Andermatt is készül a szezonra. A Gurschen/Gemsstock síterep november 13-ra tervezi a nyitást, ha addig legalább 2-3 havazás zúdul a terepre. A többi környékbeli síterep november végén vagy december elején nyithat.
KOMMENTEK
tibor76 | 2010.09.30. 12:44
...az egyetlen szépséghibája a dolognak, hogy az amúgy sem olcsó svájci terepek a 210-210 forintos CHF-nek köszönhetően lassan a megfizethetetlen kategóroiába tartoznak majd. Kár. :-(
villanyoslali | 2010.10.03. 14:53
Sajna ez tényleg így van....
elmo | 2010.12.15. 11:37
Ahogy az egyik reklámduma mondja: az (igazi) élmény megfizethetetlen. Sajna itt is így van, bár egy 8 éve síelő kolléga szerint nem túl praktikus a felvonók kialakítása. A pálya egyébként rendben volt (dec. 8-10 voltunk), szépen karban van tartva.

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.