Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Tökéletes időjárással indul a síszünet Ausztriában

2022.02.04. Bata Attila

Ausztriában hétvégén megkezdődik a háromhetes síszüneti időszak. Az első héten Bécs és Alsó-Ausztria iskolásai lepik majd el a síterepeket, természetesen nemcsak a lakhelyükhöz közeli, hanem a nyugatabbra található osztrák pályákat is.
Saalbach-Hinterglemm: napsütésben miután 85 cm hullott a faluban
Saalbach-Hinterglemm: napsütésben miután 85 cm hullott a faluban
A hét elején hatalmas havazás érkezett Ausztriába, amely az Alpok északi oldalán nagyon komoly mennyiségű havat hozott. A déli részek (pl. Karintia vagy Kelet-Tirol) ezúttal kimaradtak a nagy havazásból. Az alábbi adatok a meteorológiai állomások adatai a havazásról. Ezeket a mennyiségeket lakott területen mérték, a közeli hegyekben simán hozzá lehet adni további 30-60 centimétert.
Friss hó Település Magasság
 132 cm Lech am Arlberg  1442 m
 92 cm Hochfilzen  962 m
 85 cm Seefeld  1182 m
 85 cm Saalbach  975 m
 66 cm Ramsau am Dachstein  1207 m
 53 cm Mariazell  864 m
 52 cm Krimml  1009 m
Obertauern
Obertauern
A nagy havazás után megnőtt a lavinaveszély. A nagyon behavazott hegyoldalakon 4/5-ös figyelmeztetés van érvényben. Csak Tirolban, csak csütörtökön, 26 lavinát jelentettek, amelyekből 18 esetben biztos volt, hogy emberi életet nem fenyegetett, a közelben szerencsére senki sem tartózkodott. A többi esetben komoly munkában voltak a hegyimentők. Szerencsére halálos tragédia nem történt, de egy 20 éves német síelőt csak 15 perc ásás után tudták társai kimenteni a 120 centiméteres hóréteg alól.
Serfaus - Fiss - Ladis, Tirol
Hétvégére beköszönt a napsütés és a tökéletes időjárás. Bár az átlagosnál kicsit enyhébbnek ígérkezik az időjárás, de a frissen hullott hó bőven bírja. Nem kell sokáig bírnia, mert hétfőn észak felől újabb havazás érkezik, egyelőre a mostaninál kisebb adagokkal. Kb. 20-40 cm hó hullhat a hegyekben. A hét közepétől ismét a napsütésé a főszerep.
Hauser Kaibling, Schladming
Hauser Kaibling, Schladming
KOMMENTEK
Garajc | 2022.02.05. 03:58
Mindeközben a Balkán összes sípályáján is tökéletes hóviszonyok és időjárás uralkodik. (Leszámítva azt a tényt, hogy Bulgáriában a rengeteg hó miatt Banskoban és Borovetsben a lavinaveszély (4 fokozat az erdők feletti régiókban) miatt nem lehet a pályákon kívül sielni, illetve Pamporovoban is néhány napig problémát okozott a sok friss hó. 2 métert nyaldossa a hóréteg vastagsága a pályák felső szakaszain.)
Az idei évben is úgy látszik, hogy tarolni fognak a forgalmat tekintve a pályák. Mindegyik országban gyakorlatilag teltházzal működnek a síterepek és a szállások.
Az osztrák mizéria (is) nagyon meglökte a forgalmat mind a szlovén síterepeken, mind pedig a bosnyák, szerb, montenegrói és bulgáriai pályákon is.
Nagyon érdekes olvasni a horvát újságcikkeket és kommentárokat, amelyek szinte terelik a horvátokat a volt Jugoszlávia síterepeire. Gyakorlatilag áradoznak a síterepekről, pedig ezek jellemzően szerb etnikai területeken vannak. De teljesen odáig vannak a vendégszeretettől, a hangulattól és a szolgáltatások minőségétől.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Sporthotel Royer csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Családbarát sportszálloda Schladmingban, 450 méterre a Planai sílifftől, ingyenes sítranszferrel! Wellness részleg medencével, csúszdával, szaunákkal és gyermek medencével. Szolgáltatások: gyermekfelügyelet, tekepálya, teniszpályák, squash, és még sok más beltéri sport.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Tauernresidence Radstadt
Új építésű apartmanház 2-8 fős apartmanokkal és közös wellness részleggel Radstadt síterepétől mindössze 1,5 km-re. Kocsival néhány perc alatt Schladming sírégió, Flachau/Wagrein és Obertauern is elérhető!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Schneekristall Apartment
Új apartmanház Schladming síterepétől 5 perces autóútra Assach településen. A ház 6 modern apartmannal rendelkezik, teljesen felszerelt konyhával, fürdőszobával, külön WC-vel és erkélyekkel várja vendégeit. A házban szauna és közösségi tér is található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.