Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Tökéletes időjárással indul a síszünet Ausztriában

2022.02.04. | Szerző: Bata Attila
Ausztriában hétvégén megkezdődik a háromhetes síszüneti időszak. Az első héten Bécs és Alsó-Ausztria iskolásai lepik majd el a síterepeket, természetesen nemcsak a lakhelyükhöz közeli, hanem a nyugatabbra található osztrák pályákat is.
Saalbach-Hinterglemm: napsütésben miután 85 cm hullott a faluban
h i r d e t é s
A hét elején hatalmas havazás érkezett Ausztriába, amely az Alpok északi oldalán nagyon komoly mennyiségű havat hozott. A déli részek (pl. Karintia vagy Kelet-Tirol) ezúttal kimaradtak a nagy havazásból. Az alábbi adatok a meteorológiai állomások adatai a havazásról. Ezeket a mennyiségeket lakott területen mérték, a közeli hegyekben simán hozzá lehet adni további 30-60 centimétert.
Friss hó Település Magasság
 132 cm Lech am Arlberg  1442 m
 92 cm Hochfilzen  962 m
 85 cm Seefeld  1182 m
 85 cm Saalbach  975 m
 66 cm Ramsau am Dachstein  1207 m
 53 cm Mariazell  864 m
 52 cm Krimml  1009 m
Obertauern
A nagy havazás után megnőtt a lavinaveszély. A nagyon behavazott hegyoldalakon 4/5-ös figyelmeztetés van érvényben. Csak Tirolban, csak csütörtökön, 26 lavinát jelentettek, amelyekből 18 esetben biztos volt, hogy emberi életet nem fenyegetett, a közelben szerencsére senki sem tartózkodott. A többi esetben komoly munkában voltak a hegyimentők. Szerencsére halálos tragédia nem történt, de egy 20 éves német síelőt csak 15 perc ásás után tudták társai kimenteni a 120 centiméteres hóréteg alól.
Serfaus - Fiss - Ladis, Tirol
Hétvégére beköszönt a napsütés és a tökéletes időjárás. Bár az átlagosnál kicsit enyhébbnek ígérkezik az időjárás, de a frissen hullott hó bőven bírja. Nem kell sokáig bírnia, mert hétfőn észak felől újabb havazás érkezik, egyelőre a mostaninál kisebb adagokkal. Kb. 20-40 cm hó hullhat a hegyekben. A hét közepétől ismét a napsütésé a főszerep.
Hauser Kaibling, Schladming
2022.02.05. 03:58:30 Garajc
Mindeközben a Balkán összes sípályáján is tökéletes hóviszonyok és időjárás uralkodik. (Leszámítva azt a tényt, hogy Bulgáriában a rengeteg hó miatt Banskoban és Borovetsben a lavinaveszély (4 fokozat az erdők feletti régiókban) miatt nem lehet a pályákon kívül sielni, illetve Pamporovoban is néhány napig problémát okozott a sok friss hó. 2 métert nyaldossa a hóréteg vastagsága a pályák felső szakaszain.)
Az idei évben is úgy látszik, hogy tarolni fognak a forgalmat tekintve a pályák. Mindegyik országban gyakorlatilag teltházzal működnek a síterepek és a szállások.
Az osztrák mizéria (is) nagyon meglökte a forgalmat mind a szlovén síterepeken, mind pedig a bosnyák, szerb, montenegrói és bulgáriai pályákon is.
Nagyon érdekes olvasni a horvát újságcikkeket és kommentárokat, amelyek szinte terelik a horvátokat a volt Jugoszlávia síterepeire. Gyakorlatilag áradoznak a síterepekről, pedig ezek jellemzően szerb etnikai területeken vannak. De teljesen odáig vannak a vendégszeretettől, a hangulattól és a szolgáltatások minőségétől.
Szólj hozzá Te is!
h i r d e t é s
Utasbiztosítás Covid fedezettel
INGYENES TANÁCSADÁS » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »