Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Turistákat mentettek ki a tetőről lezúdult hótömeg alól

2015.01.06. Bata Attila

Drámai pillanatokat élhetett át az a négy turista, akikre hatalmas hótömeg zúdult a mellettük lévő ház tetejéről. Közülük kettőt be is temetett a másfél méter vastagra hízott tetőlavina. Ahogy a videóban is látható, a török síterepen lévő tömeg szinte egyszerre rohant, hogy kiszabadítsa őket a hó fogságából.
Nagyon szerencsés baleset történt a törökországi Kartepe síterepén január másodikán. Az előző napok havazásainak köszönhetően jelentősebb mennyiségű hó gyűlt össze a síterepen, de nemcsak a pályákon, hanem az épületek tetején is. A Green Park Resort szálloda tetejére is tekintélyes mennyiségű hó rakódott le, amely délután fél kettőkor, mint egy lavina megindult.

Erre nincsenek szavak...
A ház mellett tartózkodó négy vendégből kettőt teljesen betemetett a hírek szerint másfél méter vastag hóréteg. A hó által letaglózott és tizedmásodpercek alatt hóval teljesen beborított két turista annak köszönheti az életét, hogy a közelükben sokan tartózkodtak és a tömeg lapátokkal, sílécekkel, vagy bármivel, amely a kezük ügyébe esett, elindult menteni a hatalmas hókupac felé.

A két bajbajutott vendéget a tömeg hamarosan kiszabadította, a szálloda személyzete elsősegélyben részesítette, majd később kórházba szállították őket.

A szálloda közleménye szerint a hatalmas havazások miatt az épület mellett biztonságos közlekedő folyosókat jelöltek ki, de a négy vendég a tiltott területen belül tartózkodott. A szálloda szerint a jövőben mindent megtesznek annak érdekében, hogy hasonló eset ne forduljon elő, a tetőt gyakrabban fogják takarítani a hótól. 

(A hírt köszönjük olvasónknak, Ildikónak) 
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.