Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Tűzföldön rendezik a síoktatók világkongresszusát

2015.05.22. 2015.09.03. sielok.hu | frissítve: 2015.09.03.

A világ síoktatóinak legnagyobb találkozóját, a INTERSKI Kongresszust 4 évente rendezik meg. A következő 2015. szeptember 5-12 között lesz Argentinában, az Ushuaia város közeli Cerro Castor síterepén. A "Fin de Mondo", azaz Világ Végeként is nevezett egzotikus helyszínre 14 tapasztalt síoktatóból álló magyar küldöttség utazik.
Az INTERSKI International az ernyőszervezete a havas sportok oktatásával foglalkozó nemzetközi szövetségeknek. A szervezet négyévente rendezi világkongresszusait, amelyeken a résztvevő tagországok bemutatják szakmai tudásukat és vezető kiképző oktatóik elméleti és gyakorlati oktatásokon, un. workshopokon adják át egymásnak az oktatás terén szerzett tapasztalataikat, aktuális új megoldásaikat. A nemzetközi eszmecsere célja, hogy világ minden táján minél többen kapcsolódjanak a téli sportokhoz és a síoktatók egyre magasabb színvonalú szolgáltatásokat nyújtsanak az emberek téli rekreációs tevékenységéhez.
A "Fin de Mondo", azaz Világ Végeként is nevezik a Tűzföldön található Ushuaiat, a 2015-ös INTERSKI Kongresszus egzotikus helyszínét.
A "Fin de Mondo", azaz Világ Végeként is nevezik a Tűzföldön található Ushuaiat, a 2015-ös INTERSKI Kongresszus egzotikus helyszínét.
A már több mint 60 éve megrendezésre kerülő Interski Kongresszus jelenleg a legfontosabb fórum, melyen a világ síoktatói megoszthatják egymással a tapasztalataikat és amely a sítechnikára, az oktatásra, a síturizmusra és ezek fejlődésére hat.
A magyar csapat egy része, a fotón balról jobbra: Hodován Zsuzsanna, dr. Egri Katalin, Kovács Tamás, dr. Dosek Ágoston, Dalos Péter, Polacskó Dániel és Fódi Gábor
A magyar csapat egy része, a fotón balról jobbra: Hodován Zsuzsanna, dr. Egri Katalin, Kovács Tamás, dr. Dosek Ágoston, Dalos Péter, Polacskó Dániel és Fódi Gábor
Hazánkat a Síoktatók Magyarországi Szövetsége (SMSZ) képviseli az INTERSKI International-ban immár 25 éve. A delegációnak a legfontosabb feladata, hogy a rendezvényen látogatható szakmai bemutatók és workshopok anyagait összegyűjtse, rögzítse, feldolgozza és a hazai szakmai programokon, továbbképzéseken közreadja a szakmabelieknek és a leendő síoktatóknak.

A delegáció tagjai között ott van az SMSZ Bemutató Csapata (Hungarian Interski Demo Team) , amely 1990 óta négyévente minden világtalálkozón jelen volt show jellegű és szakmai bemutatókkal. A magyar csapat több éves felkészülés után rendszeresen nagy sikerrel szerepelt az eddigi találkozókon.
A Magyar Demo Csapat látványos formációs bemutatója a 2011-es sankt antoni INTERSKI kongresszuson.
A Magyar Demo Csapat látványos formációs bemutatója a 2011-es sankt antoni INTERSKI kongresszuson.
A Síoktatók Magyarországi Szövetsége tagjaiból szervezett szakmai delegáció tagjai a Hungarian Insterski Demo Team, az SMSZ Szakmai Bizottságának vezetője és tagjai, valamint az SMSZ elnöke, dr. Egri Katalin, aki a kongresszust szervező Interski International alelnöke is. A csapat összetétele igen színes mind a korosztályt mind a képviselt szakterületeket illetően, így az alpesi sízés népszerűsítésén túl a sífutás, a túrasí és a freestyle is hangsúlyos szerepet kap. A mostani delegáció tagjai a nagy sikerű sankt antoni kongresszus óta Babos Sándor Szakmai Alelnök irányításával készültek erre az eseményre.

A 2015. évi Interski Kongresszusra utazó magyar delegáció tagjai:
  • Bánkúty Bence (Síoktató***, freestyle szakértő)
  • Bojkó Balázs, (Síoktató**)
  • Csollány Csaba (Kiképző oktató)
  • Dalos Péter (Kiképző aspiráns)
  • dr. Dosek Ágoston (Kiképző oktató, Szakmai Bizottság Elnök, delegációvezető)
  • dr. Egri Katalin (Kiképző oktató, SMSZ Elnök, Interski International Alelnök)
  • Fódi Gábor (Síoktató**)
  • Hodován Zsuzsanna (Síoktató*)
  • Kiss Dániel (Síoktató***, freestyle szakértő)
  • Kovács Tamás (Kiképző oktató)
  • Polacskó Dániel (Kiképző oktató, megbízott demo vezető)
  • Takács Norbert (Kiképző oktató)
  • Végh András (Kiképző oktató)
dr. Dosek Ágoston
dr. Dosek Ágoston
A kongresszusra utazó magyar delegáció az SMSZ megújuló honlapján valamint itt a sielok.hu oldalain is megosztja majd tapasztalatait, élményeit és az ott szerzett információkat a magyar síelőkkel.

A 2015-ös kongresszus hivatalos weboldala: http://www.interski-2015.org
KOMMENTEK
Lackó | 2015.09.13. 15:03
A cikkben a második kép a csapat egy részéről:
"A magyar csapat egy része, a fotón balról jobbra: Hodován Zsuzsanna, dr. Egri Katalin, Kovács Tamás, dr. Dosek Ágoston, Dalos Péter, Polacskó Dániel és Fódi Gábor"

Itt van kis tévesztés a nevekkel, középtől jobbra nem stimmel a dolog. (nevek sem, és egy valaki kimaradt)
Érdemes lenne rendbe tenni.

És persze hajrá, reméljük jól szerepelnek!
admin2 | 2015.09.15. 08:43
Középen (Dosek Ágoston és Dalos Péter között) Demku Antal, a Snowrider edzőterem képviselője látható, aki a democsapatot segítette a felkészülésben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIÁK
KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.