Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Új Guinness-rekord: a világ legkövérebb síelője

2024.08.26. Bata Attila

Érdekes kategóriában ismert el világrekordot a furcsa rekordokat nyilvántartó Guinness-rekordok Könyve. Idén vezették be a legkövérebb síelő titulust, amelyet jelenleg a német Christoph Hömmken bitorol, miután 220 kilogrammal csúszott a léceken.
Kép: Christoph Hömmken
Kép: Christoph Hömmken
A német gazda, Christoph Hömmken Szászország egyik ismert személyisége. Túlsúlya és a lefogyásra tett ígéretei miatt többször szerepel a helyi médiában. Tavaly az egyik műsorban ígérte meg, hogy komolyan veszi a fogyókúrát, és sílécre is áll. Ez utóbbi már régi vágya volt, hiszen kb. 20 éve jár a helyi síklubbal télen síelni, azonban az alkata miatt eddig csak a pálya széléről figyelhette őket.

A 39 éves fiatalember kb. 290 kilogrammos súlyról indította a fogyókúrát. Reggel hatkor az uszodában kezdett, elkezdte látogatni az edzőtermet, étkezésben pedig csökkentette a szénhidrátbevitelt és az édességek mennyiségét. Közel egy év alatt, orvosi felügyelet mellett, idén áprilisig 70 kilogrammtól szabadult meg.
Az út: 288-tól 218 kilóig
A fogyókúra az egészséges életmódot népszerűsítő kampányának a része, Hömmken elmondása szerint szeretne példát mutatni másoknak is. A Guinness-rekord ötlete is tőle származik, ő kereste meg a kiadót, majd miután tisztázták a hitelesítés feltételeit, fel is állította az „alaprekordot”.

A tanúsítvány szerint 2024. március 18-án 220 kilogrammos testsúllyal síelt az ausztriai Sölden síterepén. Az egyik feltétel az volt, hogy egy bármilyen nehézségű pályát kell megsíelni teljes hosszában. Erről jegyzőkönyv és videó is készült, a rekordot a napokban hitelesítették.

A Kapcsolódó cikkek között korábbi, „hasonlóan fajsúlyos” rekordokról számoltunk be.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástipp
Top Tirol Apartmanház csillagcsillagcsillagcsillag
Az apartmanház Huben faluban, Söldentől északra található. A síbusz megállója közvetlenül a ház előtt van, amivel 10 perc alatt a kabinos felvonónál lehetünk. A házban összesen 24 db, 6 különböző típusú 2-7 fős apartman található és egy kiváló wellness részleg.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.