Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Újdonságok a Három-völgyben - Courchevel

2008.12.12. Bata Attila

Újdonságok a Három-völgyben - Courchevel A franciaországi Három-völgy a világ egyik legjobb, hanem a legjobb síterepe. Az összesen 600 kilométer hosszú pályarendszerben található Európa egyik legdrágább síterepe, Courchevel. Nézzük át röviden, hogy itt milyen újdonságokat hoz az előttünk álló szezon?
Ezen a télen adnak át egy rövid kék pályát, amely a Pralong ülőlift tetejétől vezet le a Suisses ülőlift aljához. Az új pályával kikerülhető lesz a zsúfolt Pralong pálya, és könnyebb a becsatlakozás az 1850 felől érkezőknek 1650 felé. (Ezek a számok általában a tengerszint feletti magasságot jelentik Franciaországban, egy üdülőfalu különböző részeit a magassági értékek alapján különböztetik meg)

Új információs táblákat raktak ki a Saulire tetején. A Sailure és Creux menedékházainál elhelyezett információs pontokon szakértőktől kaphatnak tanácsot azok, akik nem biztosak abban, hogy az adott körülmények között melyik pályát csússzanak le biztonságos körülmények között.

Növelték a hóágyúk számát La Tania síterepének Arolles és Bouc Blanc részein. Ezentúl sokkal hóbiztosabbak lesznek az itteni népszerű pályák. Courchevel 1550 részén pedig új bölcsődét adnak át, ide a 18-36 hónaposakat várják, amíg a szülők a környéken csúszkálnak. Új földalatti parkoló, Dou du Midi, épült, ahol 202 autó fér majd el. A freestylosok örömére egy új Big Air Bag épült Courchevel 1850 részén, ahol nagy közönség előtt lehet majd az ugrásokat gyakorolni.

A tavalyi sikeres próba után az idén több mágneses biztonsági berendezéssel ellátott liftet állítanak forgalomba, főleg a gyermekek részére. A Magnestick rendszer tavaly sikeresen vizsgázott Courchevel Pralong liftjén, így az idén számos új liftre is beépítik. Ilyen rendszert kap pl. a Combes és Arolles ülőszékesek Mottaret oldalon, a Signal ülőlift Courchevel 1650 részén és a Dou des Lanches lift a La Tania részen. A megoldás lényege, hogy a gyermekek egy különleges mellényt vesznek fel, amelyben a mágnes az egész út alatt rögzíti őket a lift ülőszékéhez, így nem eshetnek ki belőle útközben.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.