Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Újdonságok a Három-völgyben 2. rész

2008.12.17. Bata Attila

Újdonságok a Három-völgyben 2. rész A franciaországi Három-völgy a világ egyik legjobb, hanem a legjobb síterepe. Az összesen 600 kilométer hosszú pályarendszerben most Meribel és Val Thorens környékén nézünk szét röviden, hogy hogy milyen újdonságokat hoz az előttünk álló szezon?

Meribel

Teljesen átépítették a Tougnete 1 kabinosliftet, amely 5,5 millió euróba került. A régi hatszemélyes kabinokat kicserélték gyémánt-alakú, sokkal tágasabb, kényelmesebb, és csendesebb kabinokra. A sebességet is megnövelték, mostantól másfél perccel hamarabb lehet feljutni a szintén átépített hegyállomásra, ahonnan csodás panoráma nyílik a völgyre.

Meribel híres Moonparkja kissé arrébb költözött a Grive pálya mellé. Az idei szezonban újabb elemeket építettek be a parkba, változó nehézségi szintekkel, hogy mindenki megtalálhassa a saját magának kihívást nyújtó elemeket. Az új park majdnem egy kilométer hosszú, külön hóágyúkat és ratrakokat kapott, így egész szezonra garantált a minőségi szolgáltatás.

A Mottaret snowparkra is költöttek az idén. Itt létrehoztak egy profi, 5,5 méter magas félcsövet, amely az üzemeltetők szerint Franciaország legbrutálisabb félcsövének számít. Ezen felül egy külön részt is építettek csak korlátokkal.

Nemcsak a parkokra, hanem a pályákra is költöttek. A Faon, Hulotte, Chamois pályákon, valamint a kezdőknek ideális Blanchot pálya elején komoly átalakításokat hajtottak végre. Újabb hóágyúkat telepítettek a területre, a legtöbb új hóágyú a Biche pálya mellé került. A Tougnete oldalában az összes információs táblát kicserélték a pályák mellett.

Val Thorens

A Plateau részen tavaly épített park akkorra siker lett, hogy már az idén bővíteni kell. Körülbelül 300 000 eurós költséggel egy újabb 18 000 négyzetméteres részt toldottak hozzá, benne egy 500 méter hosszú korláttal. Megnövelték a kezdők részét, ahol jóval nagyobb területen gyakorolhatnak a park elemeivel ismerkedők.

Újabb húzóliftet is építeni kellett, így most már megduplázódott a park szállítási kapacitása. Akik még nem próbálták ki a park elemeit, azoknak figyelmébe ajánlom a Jump Air-t, ahol az ugrás végén az ütközés erejét csökkentő matracokon landolhatnak a bátrabbak.

Les Menuires

Les Menuires az idén új szánkópályát épített a gyermekek és a felnőttek legnagyobb örömére a Roc des 3 Marches kabinoslift tetejétől. A 3,5 kilométer hosszú és 7 méter széles pályát főleg a síelés utáni szórakozásnak (aprés-ski) szánják.

Bérletek

Idén vezetik be először azokat a bérleteket, amelyek csak délelőttig érvényesek. Az új bérlet a Három-völgy bármelyik síterepére érvényes 12:30-ig. Az új napijegy 36,5 euróba kerül majd, szemben az egész napra érvényes jeggyel, amely 45 eurót kóstál majd. Az új jegy főleg tavasszal lehet majd népszerű, amikor délutánra már komolyan romlanak majd a pályaviszonyok. Ha már a jegyeknél tartunk, akkor ne feledkezzünk meg a több síterepre is érvényes közös bérletről, a Holiski-ről, amelyről már korábban írtunk.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.