Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Újdonságok a Három-völgyben - Courchevel

2008.12.12. Bata Attila

Újdonságok a Három-völgyben - Courchevel A franciaországi Három-völgy a világ egyik legjobb, hanem a legjobb síterepe. Az összesen 600 kilométer hosszú pályarendszerben található Európa egyik legdrágább síterepe, Courchevel. Nézzük át röviden, hogy itt milyen újdonságokat hoz az előttünk álló szezon?
Ezen a télen adnak át egy rövid kék pályát, amely a Pralong ülőlift tetejétől vezet le a Suisses ülőlift aljához. Az új pályával kikerülhető lesz a zsúfolt Pralong pálya, és könnyebb a becsatlakozás az 1850 felől érkezőknek 1650 felé. (Ezek a számok általában a tengerszint feletti magasságot jelentik Franciaországban, egy üdülőfalu különböző részeit a magassági értékek alapján különböztetik meg)

Új információs táblákat raktak ki a Saulire tetején. A Sailure és Creux menedékházainál elhelyezett információs pontokon szakértőktől kaphatnak tanácsot azok, akik nem biztosak abban, hogy az adott körülmények között melyik pályát csússzanak le biztonságos körülmények között.

Növelték a hóágyúk számát La Tania síterepének Arolles és Bouc Blanc részein. Ezentúl sokkal hóbiztosabbak lesznek az itteni népszerű pályák. Courchevel 1550 részén pedig új bölcsődét adnak át, ide a 18-36 hónaposakat várják, amíg a szülők a környéken csúszkálnak. Új földalatti parkoló, Dou du Midi, épült, ahol 202 autó fér majd el. A freestylosok örömére egy új Big Air Bag épült Courchevel 1850 részén, ahol nagy közönség előtt lehet majd az ugrásokat gyakorolni.

A tavalyi sikeres próba után az idén több mágneses biztonsági berendezéssel ellátott liftet állítanak forgalomba, főleg a gyermekek részére. A Magnestick rendszer tavaly sikeresen vizsgázott Courchevel Pralong liftjén, így az idén számos új liftre is beépítik. Ilyen rendszert kap pl. a Combes és Arolles ülőszékesek Mottaret oldalon, a Signal ülőlift Courchevel 1650 részén és a Dou des Lanches lift a La Tania részen. A megoldás lényege, hogy a gyermekek egy különleges mellényt vesznek fel, amelyben a mágnes az egész út alatt rögzíti őket a lift ülőszékéhez, így nem eshetnek ki belőle útközben.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.