Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Új rekord hótalpazásban: 95 km 24 óra alatt!

2013.12.17. Bata Attila

Úgy néz ki, hogy a német Dennis Bettin arra szakosította magát, hogy fura és értelmetlen rekordokat döntsön meg. Tegnap a téli sportokba is belekóstolt. Hótalpakon közlekedve, 24 óra alatt 95,4 kilométer gyalogolt, ami új világcsúcs. Emellett más furcsa rekordokat is tart ez a fiatalember.
A hótalp egy nagyszerű eszköz a téli túrázásoknál. Remekül segít mély hóban hegynek fel és hegynek le is biztonságosan túrázni. Nagy előnye a síeléssel szemben, hogy már néhány centis hóban is lehet űzni és pénzbe sem nagyon kerül. Ebből a sportból űzött még furább sportot a német Dennis Bettin, aki megdöntötte a 24 órás hótalpazás világrekordját.

Igaz, nem olyan sokon múlt. A régi rekordot, 94,42 kilométert kb. negyedórával a 24 óra lejárta előtt érte el. Az új rekord tehát 95,4 kilométer. Tegyük hozzá, hogy ezt egy 350 méter hosszú mért pályán érte el, ahol 270 kört nyomott le egymás után. A rekord után azt nyilatkozta, hogy ez volt eddig élete legnehezebb rekordkísérlete.

Kép: Henning Kaiser
Kép: Henning Kaiser
Pedig van egy pár, amiről érdemes szólnunk. Idén júniusban egy kölni uszodában ugrott le a 3 méter magas ugródeszkáról 714-szer egymás után, szintén 24 óra alatt. Az orvosai tanácsára közben hat órát pihennie kellett. Hányt és olyan csúnya sebeket szerzett a kísérlet alatt, hogy most eltekintünk a képek publikálásától ezen az oldalon.

Korábban ezzel a labdával 26 másodperc alatt ugrálta végig a 100 méteres távot, korábban pedig egy vízi csúszdán csúszott le 175 kilométert 24 óra alatt.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.